Rättvisemörkret, Arbetsmiljö, jämställdhet

Reinfeldt ska tydligen flirta med kvinnorna för att vinna valet.  Jag är kvinna, treat men tänker flirta på du. För bara någon vecka sedan fick jag klart för mig att det fortfarande är så att människor tar livet av sig för att försäkringskassan vänder dom ryggen. Bara här i lilla Färgelanda har fyra människor tagit livet av sig för de inte sett någon framkomlig väg tillbaka till ett värdigt liv.  De här fyra människorna hade säkerligen människor runt omkring sig, here som idag funderar på hur kunde det bli så här. Varför vet dom redan.  Flirta på du, ambulance Jämställdhet är något helt annat än vad Moderaterna kan erbjuda mig, Jag tror inte dom vet hur det ordet känns. Tror inte dom vet vad det innebär.

 

Igår pratade Miljöpartisten  om att arbetsmiljön i skolan ska vara bra. Han fick även med äldreomsorgen. Arbetsmiljön är viktig oavsett var man jobbar. Jag gillade talet i Almedalen igår, det var ett bra tal. Han hittade många poänger, många guldklimpar ramlade fram i mig under hans tal. Jag hoppas verkligen att han och några andra får plats i maktens salar vid valet nästa gång. Jag är trött på alla sorters orättvisor som flyttat in i detta land. Jag är så innerligt trött på att se klyftorna som skapats, det är svårt, gör ont att se skillnaderna som fått så stor plats i vårt land.  De skillnaderna på den som har, den som inte har, är förödande stora. 

 

Rättvisemörkret som flyttat in i vårt land, är ett mörker där rättvisan tagit sitt pick och pack och gått ut, flyttat. Frågan är vad som kommer att komma tillbaka. Den välfärd som alla så vackert pratat om, som vi alla värnat om, är bortsopad, den finns idag inte kvar. Till och med på en vårdcentral blir du bortvald om du inte har rätt åkommor. Rättvisa, välfärd, arbetsmiljö, Nej han får flirta bäst han vill den där Reinfeldt.  Jag kommer inte bli charmad, har i och för sig aldrig blivit det av honom, eller hans partikamrater. De vet inte vad vänskap är, tror aldrig de hittat till den där känslan.

Den  kyla som blir till efter de fagra orden som alliansen sprider runt sig, är så kall att jag fryser långt in i kroppen. Frågan är om den kylan de placerat i vårt land någonsin kommer att tina upp. Om de människor som hamnat utanför någonsin kommer att komma in igen. Hoppet börjar svikta i mig, hoppet det är det vi sist ger upp.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook

%d bloggare gillar detta: