Trädgårdstid kanske???


Det känns som om jag fått motorstopp idag. Vart har energi tagit vägen. I huvudet skriker det mindre snälla idag. – Men gör nått då, patient gå genast ut i trädgården och gör något vettigt. Det är bara det att jag inte tycker sånt är vettigt, pharm för jag får ont i kroppen, tycker inte sånt är roligt och tror jag kan hitta hundra ursäkter till. Men jag gillar när trädgården ser ut som en trädgård. Det gör den inte nu.

– gör nått nu då sätt fart med en gång. Skriker hon där inne i mig, Jag kanske ska gå och bada då gör jag ju något. Men idag blåser det och det är inte skönt och ligga och frysa i solen. -Nej där ser du gå ut i trädgården det är en perfekt dag idag säger hon snällare nu.  Det är bara det att jag inte vet var jag ska börja, hur jag ska göra om jag ska göra snabb renset eller om jag ska ta tag i en liten bit och göra om och göra rätt. HAHAHA det där är jag i ett nötskal. Göra om och göra rätt.

Går ut hårt gräver sönder min kropp, rensar bort varenda liten tråd som kan vara ogräs. Eftersom det var länge sedan jag rensade nu och hela rabatten är full av rävsvansar så  kommer mitt projekt i så fall ta flera dagar och sedan är kroppen förstörd.  För några år sedan använde jag mig av ägg klockan satte den på en timma för att sluta i tid. Men eftersom arbetet inte var klart efter timman så struntade jag i den och fortsatte ändå. Nej jag borde ha ett system ett schema, Alltså måste jag göra ett schema först sedan efter det kan jag gå ut i trädgården 🙂

Mmm vad jag älskar att lura mig själv, för det är just det jag sitter och gör just nu. Så länge som jag sitter här och fantiserar fram hinder och olika saker jag måste göra innan jag ger mig ut i vildväxternas återkomst så blir det inget gjort.  Men jag har en tvätt i tvättmaskinen som snart är klar för uthängning är även det ett försvar för att inte gå ut och ge mig i kast med rensandet.  Sedan har jag ju min höft att tänka på också ju. Nej inser att den blåa himlen och den perfekta blåsten för trädgårds arbete är en illusion, Det kommer inte bli fint i trädgården idag inte av mig i alla fall inte nu i alla fall. Egentligen skulle jag vilja få bort alla rabatter och bara ha gräs sätta ut lite fina krukor, vara nöjd med det.  Ja, min stakars make får ta och gräva igen alla rabatter jag skapat,  så får det bli gräs igen. Stakars han, han har det inte lätt. Först gräver han upp hela trädgården för mig för att jag vill skapa.   Trädgårdens förfall är ett faktum och jag ids inte gå ut i den och dra ett  strå. Eller jo kanske jag tar med mig kaffet ut i trädgården och drar så många som jag orkar, ska till och med ta med mig ägg klockan ut. En timma är bättre än inget, Japp så får det bli…….

Varför är det så att en trädgård aldrig är klar, varför kan man aldrig känna att nu är det klart för all framtid. Hur gör dom som har så fint, hur hittar dom till glädjen?  Den ska jag hitta till idag, hmmm än en gång lurar jag mig själv… jo sånt är jag bra på……

Lev idag just nu är tiden perfekt för allt utom då trädgårds eller nej den är perfekt för det med :/


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.