Artros är en sjukdom.

Nu har jag gått Artros skolan.  Vad jag önskar är att jag hade gått den tidigare, viagra innan jag fick ont, för vad jag lärt mig där är att Atros är en sjukdom, där brosket i kroppen bryts ner fortare än det byggs upp.   Sjukdomen går i skov och träning gör susen.  30 minuter flera dagar i vecka är minimum,  där till alla muskelövningar samt töjningar så att man inte förlorar sin rörlighet är nödvändigt.  Har man Artros i höften knän är det ganska vanligt att man sedan får det i händer och andra ställen på kroppen.  Nu har jag tränings program för höft, knän och händer.  Det vill till att inte tappa sugen det vill till att hålla ut och göra.  Jag tänker att jag gör som jag gör med övriga livet.  Schema lägger,  ska strukturera upp det i min googlekallender.

30 minuter cyklande varje dag, nu när hösten är mera kylig blir det cykeln nere i källaren.  Ryggprogrammet samt knäprogrammet efter cyklandet,  handprogrammet på kvällarna när jag ändå bara sitter och ser på tv.  Jag har lovat mig själv att jag ska bli bättre i min kropp. Kanske slipper jag inte värken, men jag ska lära mig hantera den. Jag har tänkt bibehålla den rörlighet jag har.

Igår inhandlade maken nyponpulver i små kapslar. Det ska vara inflammationshämmande och nyttigt för återuppbyggnaden av kroppen där till Genacol som hjälper till med att bygga upp i lederna.

Röntgen har jag gått och väntat på i flera veckor igår ringde jag dit för att undersöka varför jag inte fick någon tid. Remissen hade inte kommit fram. Men nu är det ordnat,  Ortopeden hade skickat påtryckning från vårdcentralen om röntgen och jag påtryckte från mitt håll.  På fredag ska jag äntligen dit.  Röntgen kommer visa på om jag behöver operation eller om det kommer hjälpa med att bara träna upp mina muskler i höft och knän. Genacol och de små kapslarna med nyponpulver ska jag fortsätta med. Det är ju inga farliga tabletter så som de morfintabletter jag fått innan.  Jag ska bli en duktig artros patient göra allt som jag kan för att bli så bra som möjligt är min vilja och tanke. 🙂  Träningen av min höft och mina knän ska jag göra försöka göra varje dag, minst varannan dag.  Även då skovet jag nu haft så länge gått tillbaka.

Att få kunskap om sin Artros är viktigt i alla fall har det varit viktigt för mig. Nu ska jag ner i källaren och träna en halvtimma sedan blir det rygg och knä träning 🙂

Ha en fin dag där ute i höstmörkret.

Lev idag just nu, då blir vi mera levande och upplever de där små miraklerna i dagen.

Livet är vackert även om kroppen strejkar och pratar i värk.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook