Sonen ska ju hålla på med teater, idag blev det så självklart.

Igår kom sonen hem och berättade att han ska klä ut sig som imorgon, troche Jag som är så snäv i tanken sa: Jaha ska du vara påskgubbe?

-Nej sa sonen, jag ska vara en gammal dam, så du får låna ut kläder till mig.

– Men jag har väl inga  tantkläder, sa jag.

– Jo, sa sonen, dina passar perfekt, vi gammelfarmors gamla fuskpäls, förklarade sonen.

Vi började leta bland alla mina kläder, och hittade en brun kjol, en blommig tunika. Under tunikan blev det bh med papper i.  Eftersom sonen är väldigt kort hårig, så fick det bli en schal runt huvudet och farmors gammal örhängen, samt ett farmors halsband.

Idag  skulle maken väcka sonen, men han gav upp med att säga: jag åker till jobbet nu.  Kommer du inte iväg till skolan så blir det inga pengar, det vet du.

När maken gått i väg smög jag mig upp  sa till sonen att: Du  som 18 åring är man faktiskt tvungen att gå upp och klara det själv.  Sedan sa jag de magiska orden:

Om du inte går upp nu, så hinner du inte klä ut dig, jag hinner inte att sminka dig.  Två röda sekunder så satt brösten på plats, kjolen och alla de andra detaljerna som skulle på.  Efter fem minuter hade han borstat tänderna, satt på toastolen och blev sminkad.  Efter det blev det farmors päls på och i min gamla Björn Borg väska låg hans mobil och mina hörlurar.  Solglasen på samt sandaler så vart det att trippa ut till taxin.

Det va just då när jag stod och såg honom gå emot taxin, som det slog mig. Men gud, han går som en dam, han är verkligen den där damen,  han har klätt ut sig till.  Han är en  yngre kopia av Gösta Ekman.  Där han går med handväskan och allt.  Fan, han är ju en skådis.

Han ska ju jobba som skådespelare för han gör det så bra.  Det va när jag såg han gå ut till taxin som de slog mig. I gatan han är som Gösta Ekman, när han klär ut sig.
Det är ju teater han ska hålla på med, då vågar han gå, utan för sina gränser. Då vågar han vara i Zonen, utanför den han är. Han gjorde rollen så bra, där han gick med farmors gamla päls, hennes halsband och örhängen. Min gamla Björn Borg väska och sandaler hade han på och en schal runt huvudet.
Vår son är en skådis utan dess like, kanske är det så att jag ska se till att han kommer in på scenskolan. Att jag inte tänkt så innan där skulle han passa perfekt känner jag just nu.

Varför har jag inte tänkt på det innan? Han som  är så duktig på att spela både Sten-Åke Cederhök och Lasse Brandeby och en massa olika karaktärer. Men mest är han som Gösta Ekman, när han spelar kvinna.  Han kan ju härma dem alla. Det är ju klart att han ska prova på teaterlivet.

Tänk just  det där med teater, tror det är hans grej. Då spelar han roller och går utanför sina komfortzoner. Det är  så han kommer att våga prova på,  saker utanför sina rädslor och göra det helt underbart bra.

Att jag inte tänkt så innan…..

Nej lev idag just nu, igår är bland minnena och morgondagen vet vi inget om. Det  just nu som vi kan göra något åt….

Ha en trevlig Skärtorsdag.
1035400_detail

Vill passa på att tipsa om ännu en Matthew Sword  Hypnos,Välgörande  Sömn.

 

 

 

 

 

Carina Ikonen Nilsson

Carina Ikonen Nilsson

 


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook

%d