Vänlighet gör något med oss.


Igår såg jag ett intressant program på tv. Det handlade om bemötande och hur vänligheten gör underverk bara på bara ett  enda möte. Du kan träffa en druffs som beter sig illa och har du turen att möta någon innan du möter druffsen igen, case och denna någon är lite trevlig emot dig så förändras genast dina  handlingar emot den där druffsen.  Så den där vänligheten som vi  möter är  så innerligt viktig. Vänlighet gör underverk och sprider sig.

Det va ett experiment där  deltagarna skulle krydda en chiligryta med olika styrkor.  När de mötte den kille som de skulle ge den kryddade chilin, så stötte han till dom och sa något otrevligt.  De gick sedan in i ett rum för att tillreda chilin. Första gruppen människor möttes av en ganska neutral experiment ledare, som bara förklarade att  killen i andra rummet inte kunde se vem dom va och vilken styrka de valde.  Denna grupp människor tog den extremt starka chilin, med ett leende på munnen.

 

Den andra gruppen  möttes en lite mera vänlig experiment ledare som visade var dom skulle sitta, som frågade hur deras dag varit,  frågade om han skulle hämta lite vatten till dom. Det blev det genast den mera vänliga mjukare smaken av chili till den där otrevligare kille, som de stött emot innan.

Det gav mig tankar om vardagen, hur viktigt det är med den där vänlighets genen som vi behöver mötas och ge ut till andra.  Ett vänlig ord, leende ögon och en enkelhet som genomsyras av vänlighet kan göra underverk. Tänk det kostar så lite och vinsten blir så stor. Den vänlighet du sprider omkring dig visar sig bli så viktig, de vänliga orden gör stora saker med människor.  Tänk lite vänlighet, det där lilla lilla extra som att bara fråga om du ska hälla upp lite vatten. Just det  kan göra underverk och sprida sig till att någon väljer en snällare tanke än innan. Vi får se till att sprida mera vänlighet känner jag.  Vänligheten gör saker i oss och i dom vi möter.  m 001 - kopia (2)

Chilin och chilout, Lev idag just nu och just nu kan du välja det där vänliga. Vänligheten igår ger oss vänligheten idag och imorgon.

Carina Ikonen Nilsson
Carina Ikonen Nilsson

Ett svar till “Vänlighet gör något med oss.”

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook

%d bloggare gillar detta: