Från farmors drink till Saframyl

är man är lite ur gängorna då kan det vara bra med lite vitaminer, doctor själv har jag ju under hela våren  tagit fram min lilla råsaftcentrifug. Plockat fram farmors-kunskaperna i mig och blandat mina grönsaksdrinkar för att få till alla de där vitaminerna.  Här har det blandats lite allt möjligt,  morötter, äpplen, apelsiner, spenat persilja, ingefära och till sist de där egenodlade chilisarna. Druckit min drink varje morgon. Riktigt känt hur de där vitaminerna simmar runt inne i min kropp.

DSC_0003

Men som alltid så tröttnar jag efter ett tag. Grönsakerna ska skalas och tvättas, apparaten är ett kapitlet för sig att göra rent.  Nu står den där igen och ännu har jag inte lyckats plocka bort den. Den står där på diskbänken men vart orörd i några veckor.  Kanske har jag nu hittat till ett sätt att  plocka bort den för denna gången.  Sättet som i mina tankar blir,  byt ut till något enklare.

På farmors tid fanns det kanske inte så många vitamintabletter kanske därför den där råsaft centrifugen var ett ständigt tillskott för min farmor. Idag har vi vitaminer i tablettformer.  Idag hittade jag till Saframyl som till och med ska ge mig ett gladare humör.  D vitamin och b 12 fick jag lära mig för många år sedan att det va viktigt. Då gick jag en utbildning om kost och hälsa. Vår lärare en kvinna som allt igenom var inspirerande pratade b 12 och b 6 och de där soliga D vitaminer som om de va de viktigaste av allt. Hur det är med B6 vet jag inte men de visar på vikten av de där andra vitaminerna b 12 och D.  b12 brist eller brister i  D vitamin gör saker med vårt känsloliv, till och med sexliv. D vitaminerna gör oss mjukare i tankarna motar bort dipp-tankar.  Just depression det är där D vitaminer gör underverk,  det har man ju pratat om i många år nu.  Saffran som de där vitamintabletterna ska innehålla är också ett mirakel krydd.  Vi har ju saffran kryddan i våra bullar just den mörkaste tiden.  Här ska beställas lite Saframyl ett kosttillskott för själen 🙂 Saframyl-hemsida-positiv-sinnesstämning-2

 

 

 

Ta hand om dig du är viktig.
Lev idag just nu, igår är bland våra minnen och morgondagen  ännu inte här.  Framtiden den skapar vi i nuet så idag just nu skapar vi vår morgondag.

Carina Ikonen Nilsson
Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook

%d bloggare gillar detta: