Mäbe Star club, Gävle jo det vart grymt BRA!

Då ska vi se. Packat upp efter vår resa, diagnosis gjorde vi redan igår. Nu håller vi på att tvättar berget av tvätt.  Ändå tvättade vi när vi va ute, ambulance hur kan det bli så mycket tvätt?  Nå ja fint väder och det torkar fort.

Jag har tänkt mig skriva om Mäbe och  hans grymma band.  Jo rå  det fick  bli hög musik och länge i fredags när vi var i Gävle på vår lilla semester tur.  Mäbe och killarna i bandet spelade på Star Club i Gävle. Tyvärr så hade arrangören inte riktigt koll på det där med att Liveband fanns ute på  stan och spelade och det va gratis. Så gästerna som skulle kunnat uppleva Mäbe live uteblev. Men som de proffsmusiker de är så till trotts att det bara några få i lokalen så gav dom allt. Det är just det där gav allt till sin lilla publik som gör dom professionella!  För många va vi inte som lyssnade men  nog fanns det någon där ute i världen som kollade för jag spelade in det med Periscope. Live streaming  tror jag det kallas.  Kvällen var verkligen magisk. DSC_0315[1]

Mäbe och  killarna i bandet gav allt och lite till. Jag har ju sett dom flera gånger, de växer för varje gång jag ser dom.  De va så djävlars bra. Att jag när sedan var tvungen att berätta för dom hur  djävlars bra dom va.  Var det nästan så  tårarna rann ner för kinderna.  De spelar så det gör ont på ett bra sätt i kroppen,  gås hud och takten landar inom mig.  En takt som är i min kroppstakt en takt som faller in och känns.  Att de sedan spelar egen musik, egna texter vilka blir  är  tankevurpor som känns när orden landar, är inte helt fel.  Alla hjärtans dag och råttornas planet är två av favoriterna, men alla låtar växer när man lyssnar flera gånger. Det är ju det som är bra musik, eller hur?  Det är ju när man lyssnar på en låt igen och igen och ändå hittar något nytt som gör att det är bra.

Tog ju inga kort eftersom jag spelade in  så det får bli lite kort från Lysekil i stället.

11737921_10153002574088341_1527174265519811437_n 10012594_10153002573938341_4402312160805479741_n

Nu känner jag kanske inte killarna, men har träffat dom några gånger  och något som jag  också gillar är deras ödmjukhet.  De är ödmjuka inför sin konst och sitt skapande upplever jag det som.  Sanna konstnärer!  Sanna musiker! Kanske passar dem bättre men för mig är skapande en konstform. Så för mig är de konstnärer.  Är det någon som är intresserad av att kolla in spelningen i Gävle så har jag med  Mäbes tillåtelse lagt ut den  på Youtube.  Var så goda här har ni möjlighet att lyssna även om det nu bara är en film så är det bra.  Kvaliteten kan ju diskuteras men jag hade bara min mobil och Periscope att tillgå.

Vill Passa på att tacka Mäbe Gitarr och sång , Gunnar Günter gitarr, Rasmus trumslagaren och Kent den coola basisten för en helt magisk  spelning som jag fick förmånen att uppleva.  Sluta aldrig spela!!! Spela alltid alla hjärtans dag idag, Bara älskar, den är så rått vackert.

Lev idag just nu, Igår är historisk, morgondagen är inte ens  säkert att vi får uppleva så idag andas vi och lever.

Carina Ikonen Nilsson
Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook

%d bloggare gillar detta: