Snacka Om engagemang! Självutnämnd livräddare på Askimsbadet då kommunen inte tycker det behövs.

Askimsbadet ser inte alls ut som när min son var liten, for sale där är förändrat. En gång för längesedan när jag tog med farmor ut på tur till just Askim, pill berättade även hon att det var förändrat sedan hon var där då hennes barn va små.  Det var farmor som lärde mig att simma det var viktigt sa farmor. Kan du simma på riktigt så kan du klara dig om du skulle trilla i sjön från båt eller brygga.  Farmor hon gav sig minsann inte från det att jag kunde simma, generic på riktigt.  Simma på riktigt är enligt farmor simma hur långt som helst.  Jag kan nog simma hur länge som helst.  Även i levande vatten som vågar sig till skum.

Jag hade inte tänkt skriva om farmor just nu. Men hon hör liksom lite till mitt inlägg för det handlar om Askim, det handlar om simma och det handlar om hjälte mod, fast kanske är det mera så att det handlar om civilkurage.  Eller att vi kanske har förlorat det där kuraget, som vi alla borde ha.  För några veckor sedan vart det en 15 årig pojke som höll på att drunkna.  Hjälten eller vi säger killen som fortfarande hade sitt civilkurage kvar, hoppade självklart i vattnet och började leta efter pojken.  Även en annan kille hoppade i.

Askimsbadet är populärt bland göteborgarna. I alla fall om man bor i väster, för det är nära.  Många människor hade varit på badet, den beryktade dagen. Men endast två killar hade engagerat sig och hoppat i för att rädda pojken. När sedan räddningstjänsten till sist hittade pojken, så vart det till och med dom som trängde sig fram för att ta kort. Ingen av dom som hade försökt rädda pojken, utan bara dom som stått och tittat på, tog kort.   I alla fall så har nu Mikael som han heter, en av dom som försökte rädda killen,  nu tagit på sig ett uppdrag. Han har själv utsett sig  till  frivillig  temporär badvakt och livräddare.

Nu är det inte så att jag känner killen något nämnvärt men han är bror till min mans syster.  Träffade honom på ett kalas för några år sedan och maken och han satt och snackade.  En riktigt rolig kille, social och trevlig. Jobbade då inom psykvården, vad jag förstått under åren genom att läsa hans inlägg på FB.  En av de där psykvårdare som liksom gör det där lilla extra, som liksom ser personen  han möter i sitt arbete.  Det är det inte alla som gör när vi pratar sjukvård.  En sådan där sjukvårdare som kanske inte alltid är populär bland sina kolleger men, gör ett gott jobb.  Just en sådan där som jag nog helst hade velat träffa om jag själv var mindre frisk och lite nere.

Jag gillar hans initiativ gillar han engagemang och önskar just nu att Färgelanda vart närmare Askim än va det är.  Då hade även jag vart en av de som stöttade upp och hjälpte till med själva vaktandet för just det där med livräddning och sånt är viktigt. Han har tydligen under dagen fått en annan kille till hjälp som också utsett sig till temporär livräddare.  Här kan ni läsa om Mikael i tidningen om varför han idag vaktar på Askim.

Till artiklarna   (själva räddningsförsöket).

Självutnämnd livräddare

Fina bilder har han bjudit oss på idag och även badtemperaturer.

11891145_10200582134193889_1537696338008390550_n

 

 

 

 

 

 

 

Lev idag just nu, igår finns inte längre här och morgondagen den är här imorgon först.

Carina Ikonen Nilsson
Carina Ikonen Nilsson

 

 

 

 

Kopierade hans inlägg från Fb så här skrev han igår på FB:

Har nu tillsatt mig själv som temporär och frivillig livräddare,här på Askimsbadet,i väntan på en "riktig" badvakt med kompetens och utbildning i livräddning.
Jag kommer att stanna, badsäsongen ut. Aktuell utredning fortgår och inget vidare besked ,har hittills lämnats. Jag har mycket gott om tid,att överse så inget barn eller vuxen människa behöver drunkna här.
Människor på just denna plats, har ju sagt att de känner sig trygga med mig.
Jag är oönskad på det ställe som varit... min ordinarie arbetsplats under det senaste året och fram tills igår kväll
Askimsbadet blir nu min nya"arbetsplats"skulle man kunna säga, även om det inte utgår någon betalning.
Att ha trevliga människor omkring sig är Gott nog.
Snorkel, simglas och fenor är med i bagaget och så även ett Första Hjälpen Kit.
Nu väntar hård träning, då jag behöver förbättra mina sim och dykkunskaper. Jag är heller inte rädd för vatten, jag älskar att bada i havet.
Ni vet var jag finns,om någon är sugen på,ett dyk eller två.😜

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook

%d bloggare gillar detta: