En gång om året reser vi till Stockholm

Vi har pratat om att åka till Stockholm i sommar. Stockholm är vackert på sommaren. Kanske är det vackert även på vintern det vet jag inte för jag har bara varit där på sommaren. Vår äldsta dotter bor på Söder i Stockholm. Nästan mitt i allt det där härliga. Det är ju i Stockholm allt händer, där finns allt du kan behöva i form av storstad. Förra året var vi där när maken fyllde år, vi hade även bröllopsdag. Då gick vi på Grönan  skulle se Alice Cooper och Jonny Depp. Jo visst såg vi dom men det var på tok för mycket folk för att se mera än bara lite då och då. skulle man sett bra skulle man fått bänka sig tidigt. Vi var sent ut. Nåja då sov vi på hotell, andra år har vi haft  husvagnen med oss.

Vi gör ju en eller ett par dagar där i Stockholm varje år. Ett år hade vi hunden med oss och gick runt i stan, Stan är stor så stor att vår  hund fick ont benen så ont så att maken fick lyfta upp honom i bilen när vi skulle åka hem. Ett år  då alla barn va med oss sov vi på hotell, i Bromma. Maken skulle på Elitloppet. Jag som är mindre road av trav och hästar tog barnen in till stan. Vi åkte T banan in till stan och gick till Skansen. Minns att jag  hade  fina men obekväma skor. På vägen hem hittade vi en försäljare där ute på Djurgården som sålde Foppa tofflor. Fula va dom men ack så sköna efter en dag på skansen i höga obekväma skor.

 

 

 

På vägen hem åkte vi Katarina hissen och gick hela vägen ner till stan igen. Minsta dottern va trött och grinig. Jag har även åkt till Stockholm genom mitt jobb, då har jag och mina kolleger haft med oss barnen som bodde på hemmet jag jobbade på då. Tre dagar i Stockholm där vi skulle göra stans alla minnessaker. Tyvärr irrade vi oss bort från dit vi skulle så det blev en dag på gröna lund istället. Ett år åkte jag och maken till Nynäshamn en vän till mig skulle fylla 40 år, dagen efter 40 års kalaset åkte vi till en Annan vän till mig som hjälpte mig med att stava orden rätt i min bok som jag gett ut. Då sov vi på hotell i Nynäshamn. Vännen som hjälpte mig med boken bodde i Bromma. Ett annat år åkte vi till Stockholm innan en Norrlandsresa, då träffade jag och maken min vän Anne. Hon bjöd på mat hemma i sin lägenhet som ligger i Huddinge. Ett besök till Stockholm varje år har det blivit de sista tio åren. Ibland med husvagnen och ibland har det vart hotell. 


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook

%d bloggare gillar detta: