Jag ska stanna vid min häst. Fast jag har ingen. Men stanna ska jag…

har varit vaken en stund, men mera är det inte. Sitter här fortfarande med kaffe i muggen.  Fast nu börjar magen säga att det är dags med frukost.  Mellankillen har stuckit iväg på fotboll.  Lillgrabben är i Gbg. Vår husvagn behöver göras i ordning för vintern.  Usch att skriva så. i ordning för vintern. Även om jag inte kan klaga på sommaren. så känns det mindre roligt att det är vinter vi har framför oss. Nu ska vi krypa in i våra vrå och bona om oss i mörker och kyla. Värmeljusen får göra myset och en kopp te kan värma både själ och sinne.

Denna höst ska jag gå Art utbildning. Ska bli spännande att se om även jag klara denna utbildning… boken är tjock och frågorna många. Jag har lyckats klura på de första tolv frågorna och tänker ge dom tid idag. Här hemma har det dykt upp ett problem och jag är både ledsen och besviken på just detta problem. Här känner jag att jag själv skulle behöva lite färdighetsträning för inom mig bubblar det och rädslorna är många. Jag vet inte hur jag ska förhålla mig till saken och på ett konstigt sätt känner jag mig villrådig. Jag vill agera men står vid min häst och väntar. Vad jag väntar på är jag inte helt säker.  Står vid min häst hmm jag som är så himla rädd för hästar.

Nej, det känns olustigt… inte alls roligt.  Jag brukar ju agera göra saker se till att saker blir som det ska bli… men här är jag handfallen och känner mig själv som något som legat för länge i kylskåpet. Jag vill göra saker men, har lovat mig själv att vara en bricka som inte ska vara med i spelet.  Kanske är det just den brickan som bäst passar in och gör helheten. Historian visar på hur framtiden stakas fram. Framtiden är det som blir av historian.  Ja, jo just så är det och det är det jag är rädd för.   Jag önskar så att jag hade min farmor här som kunde ge mig råd och klokheter. Tänker att det är just det jag ska göra. Även om hon bor i himlen så finns hon här inom mig. Hon brukar hjälpa till när det är mindre bra. Redan nu hör jag henne säga kom ska du få en Kram med två m….

Min fina lilla farmor när hon var i sina glansdagar.

 

 

Nej nog om detta… ha en fin dag ta hand om dig och din dag. Godmorgon ….

Lev idag just nu. Gårdagen visar på kartan framåt men, det är just nu, just i denna sekund som vi lever. Det är i just detta nuet som ansvaret är vårt egna, det är här och nu som går att påverka.

Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook

%d bloggare gillar detta: