Träning gör något med både din själ och din kropp.

Förra veckan fick jag riktigt ont i höften igen. Dumt så dumt. På jobbet hade vi en dag där vi skulle träna på olika saker och jag kände att jo det ska jag göra. Jag skulle göra allt vilket jag gjorde.  Det va bara det där att det blev riktigt dumt.  Jag fick så ont så jag fick gå till doktorn. Något med muskelfästet och artrosen gjorde sig påmind så det förslår.  Jag är fasligt rädd för sprutor men hade såpass ont så det fick bli en bedövningsspruta.  Hem med mediciner och försöka så gott det går.  Handen på hjärtat,så har antagligen höften vart så pass bra så det där med träningen har vart si och så med. Bara ibland har det blivit av och det har varit länge mellan gångerna ibland.  Artros och slarva med träning är ingen bra kombo.  Inte alls. Så när den värsta värken  gav med sig så vågade jag mig ner till mitt lilla träningsvärk.  Efter sommarens alla omgörningar så har gymmet fått ett eget rum som är nymålat på väggarna.

Igår tog jag tag i det som skulle tas tag i. Vilket blev i alla fall en 40 minuters träning. Kondisen vart så där från att orkat stå på crosstrainern i 40 minuter så blev det en kvart. cyklade gjorde jag i kanske 10 minuter därefter lyfte jag tyngder.
Det kändes i kroppen idag vilket sa att jag gjort något rätt. Så där gott ont i musklerna säger mig att det vart länge sedan jag gjorde det helhjärtat. Idag vaknade jag vid halv åtta och första tanken blev; får bli träning idag med.
Maken hade andra tankar om att ta med sig kameran ut på en tur i skogen. Så medans jag tränade tog han sig en fotorunda.
Så här fint har vi det i lilla Färgelanda. Han är duktig på att fota min make.

 

Idag blev det 20 minuter Crosstrainer och 10 minuter på cykeln. Gåbandet får vila tills höften klarar stegen bra. Därefter lyfte jag tungt i 40 minuter. Träningsvärken kommer ju inte vara mindre imorgon kanske men höften behöver det.
Det blev en bra morgon idag, för träningen är gjord och nu bara duschen kvar.  Här finns kloka ord av doktorn som stärker min tro på att träningen är viktig för hela mig. 

Ha en fin Söndag.

Lev idag just nu, de val du gör idag är resultat imorgon, gårdagen finns inte längre här och gav resultatet träningsvärk idag. Just nu gäller även om det är svårt ibland. Problem tenderar att ligga där borta i framtiden eller baktiden.  Ligger problemen här just nu så kan vi göra något åt dom.

Söndagskram till dig som orkat läsa hela vägen.

Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook

%d bloggare gillar detta: