God fortsättning på detta nu så nya 2019 år.

Så här årets första dag. Är livet lite tunt, eller långsamt. Jo vaknade vid halv åtta, drack mitt kaffe i soffan, som vanligt så som jag alltid gör. Plockade bort de sista nyårspjäserna, i formen av glas och glitter från gårdagens fest. Vår överman, (en robot dammsugare som vi precis köpt.) började sitt skift kl 8.00. När han började, så började jag rensa det som var kvar på bordet i vardagsrummet. Eftersom vi har mycket saker i vardagsrummet, två jobbiga mattor , så dammsuger jag vardagsrum. En överenskommelse jag gjort med herr överman, om han tar resten av övervåningen. Så när bordet var avplockat, så plockade jag fram den gamla vanliga dammsugaren. Började dammsuga men bestämde mig för att även tvätta golvet. Vi hade ju spillt lite av champagnen igår. Nu tror ni säkerligen att jag inte är helt 100. Det är jag inte men jag vet att roboten inte kan prata och inte göra överenskommelser. Men jag gör dom ändå. Vår förra överman har fått flytta ner till källaren för han har några år på nacken. Idag har han bytt namn till Källman. Där nere i källaren, jobbar han förfullt en gång om dagen. Resten får han vila, har vi kommit överens om. Då när han var ny, tyckte jag att han var grym, på sin grej. Idag ser jag att han gör sitt bästa, men är snart i pensionsnivåerna. Herr överman han däremot är grym. Han till och med tvättar golven samtidigt som han dammsuger. Där av blev det att jag tvättade golvet, i vardagsrummet.
Jag har ju en konstig passion för just dammsugare. Just nu har jag kanske inte så många dammsugare som jag haft innan. Har i och för sig fyra eller åtminstone tre för många för att det ska vara normalt. Jag har två på övervåningen, två i källaren. Och en storpjäs, en master-mansdammsugare som just nu bor i Bastun. En sådan där grymme dammsugare som då den köptes var fasligt dyr. Fasligt bra är den och den kan göra nästan allt förutom att laga mat. Men den är fasligt jobbig att göra ren. Det är en sådan där vattendammsugare, den låter vidrigt högt. Men den är grym, när man vill städa på riktigt. När det behövs en sådan där stor rejäl rengöring, kan det vara bra och värt det, att behöva göra rent den efteråt. Sicket inlägg det här blev. Jag som bara skulle skriva och önska er, en god fortsättning på detta nu så nya år.
Jo, så är det ibland. Ibland svamlar man runt om strunt av bara farten. Ibland blev det idag.
Ha en fin fortsatt god fortsättning på detta helt så nya spännande 2019 år.
Lev idag just nu, igår finns inte längre kvar och morgondagen, den ligger där borta i framtiden. Just nu verkar vi i.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook

%d bloggare gillar detta: