5 4 3 2 1

Just nu sitter jag och skriver medans jag och maken åker vår lilla Buster. Vi ska ut och ställ-plats-campa ute på Orust. Jag vet egentligen inte om jag ska tipsa om boken jag läser just nu. För min impulsiva sida säger kanske dumt då Impulsiva människor kanske mera behöver eftertänkstankarna för att inte rusa ut och göra för att man kan. Samtidigt så känner jag ju mera jag lyssnar på min bok att ja, men det här känns rätt i magen. Nu har jag inte de problem som de pratar om i boken. För jag kan gå upp ur sängen. Jag gör oftare det jag tänker än många. Men även jag nu på senare år har fått de där mera hindrande tankarna, som gör att jag inte gör.

Nåja, jag vill tipsa om boken för när jag tänker tillbaka på stunder där jag utan att veta använt mig av 5 4 3 2 1 så har det för det mesta kanske inte blivit bra men någon form av resultat har jag fått. 5 4 3 2 1 handlar om att man ska göra något åt sina första tankar utan att känna in om ifall att tänk om. Det handlar om att man ska ge den där första tanken en chans att göra. Till exempel du ser någon som du känner att du skulle vilja prata med. Då är det 5 4 3 2 1 vid ett har du redan börjat gå framåt och i nästa sekund är du i samtal med den där personen som du känner att du skulle vilja ha ett samtal med. Det värsta som kan hända är att denna inte vill prata med dig. Men vad gör det? Du gav dig själv en chans. Det där intressanta jobbet du just tittat på 5 4 3 2 1 du har redan klickat iväg ditt CV under de sekunderna som du annars hade vältrat dig i de där tankarna som, men jag har inte, jag får det inte mm. Det vet du inte och innan de tankarna kommer ligger ditt CV redan i mailkorgen hos den önskade framtida Arbetsgivaren.

Läs boken! Jag rekommenderar den varmt. 5 4 3 2 1 Lev idag just nu, igår finns inte här och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller och just nu kan du använda dig av 5 4 3 2 1

Carina Ikonen Nilsson
Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook