Vem skriver om att stryka?

Jo, det är så klart jag som gör jag och mina maskiner.

Årets första strykarhög är klar. Sånt är alltid skönt. Lär bli mera strykningar i år, så allt för glad behöver jag inte vara. Nu klagar jag inte så högt för jag gillar att stryka, så skönt när alla kläder hänger inne i skåpet och bara väntar på att användas. Förr om åren när jag var ung så gjorde jag inte sånt som strykning. Men när min syster sa till mig att inte ska babyn behöva ha ostrukna kläder. det var då började tanken gro. En gång när jag stod vid fönstret på jobbet då psykologen gick förbi. Hon en jätte snygg dräkt på sig men som hon hade glömt att stryka. Det påverkade mig på riktigt. Det såg ut som om hon hade torkat sin dräkt i en fotboll. Var definitivt inte snyggt. Just där och då bestämde jag mig för att jodå mina kläder ska strykas. Nu slarvar jag kanske en del på sommaren när tvätten hänger ute och när jag är ledig. men annars så blir det någon timma i veckan vid mitt strykjärn. Nu har jag ett sånt där grymt strykjärn.

Har haft det ett tag kanske en fyra fem år. Jag är jätte nöjd med det. Kostade säkerligen en slant med värt dom pengarna. dom är definitivt billigare nu än då jag köpte mitt.

Jag brukar hälla i kokt vatten i behållaren och är nog med att göra rent mitt strykjärn. Läggar jag pengar på en grej så brukar jag vårda mina små maskiner lite extra.

Jo, den där dammsugaren har jag inte köpt ännu. Jag har bestämt mig för att vänta tills en av robotarna säger upp sig som dammsugare. Ett nytt stort steg för att vara mig. Utveckling till och med. Det brukar inte vara jag som gör så. Men så är det denna gången ska jag vänta tills det är på-riktigt dags.

Lev idag just nu, igår finns inte här och morgondagen är här först imorgon. Nu ska jag hänga tvätt. Nyårsklänningen ska hängas på tork.

Carina Ikonen Nilsson
Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook

%d bloggare gillar detta: