Lycka är något vi väljer.


Det är mitt egna ansvar att se till så att jag är lycklig. Nu tänker jag att Lyckan kommer lyckan går. Men att jag med mina val av tankar, känslor har möjligheten att känna lycka oftare. När jag är bland mina färger i mitt målarrum då är det svårt att inte vara i lycka. Så att starta dagen med lite färg för mig, är att starta dagen på ett bra sätt. Idag är en bra-startare-dag idag bodde jag i målarrummet i några timmar. Då blir det svårt att inte vara mera i lyckokänslorna än andra dagar.

Att se och uppleva min värld med en vilja om att se magi i det runt omkring mig gör också lycka. Tittar jag på min omvärld med ögon som vill se det vackra så blir omvärlden vackrare. Så varför gör vi det mindre ofta? varför anstränger vi oss så lite på att titta på det som är bra?

Lyckan kan ligga alldeles runt hörnet vid dig men det är du som måste titta runt hörnet med en vilja om att se det vackra. Ingen annan kan ge dig själv lycka om du inte tillåter dig själv att vara i det mera lyckokänsloläget. Lyckokänsloläget är gratis och kostar inte en enda krona. Det handlar om hur du själv väljer att se på saker. Möta människor och till och med ibland undvika att möta vissa människor. Genom val i livet har vi möjligheten till att vara i stunder av lycka men det handlar om hur vi tar saker och ting. Inte om hur vi har det utan om hur vi tar det.

Dom här har nu fått flytta till första platsen i mitt vardagsrum.

Nej nog om detta nu ska jag ut i solen och njuta av stålarna tillsammans med alla steg som ska till. Ha en fin dag ta hand om dig och det som är du.

Idag är första dagen på resten av mitt liv. Det är mitt ansvar att vara i lycka.

Lev just nu , just nu ligger problemet där borta i framtiden eller så löser jag det just nu. vilket gör att det inte längre är ett problem. Krånglar det så handlar det om hur jag tar själva krånglandet.

Just nu gäller, igår är historia och kommer inte igen. Morgondagen kommer först i morgon. JUST NU gäller!!!

Carina Ikonen Nilsson
Carina Ikonen Nilsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.