Självprat är bra prat.


Vilken energidag det varit idag. Full av kraft och ork. Men även väntan. Började redan innan 8.00 att vänta, fick vänta fram till 11:55. Vad gör man när man väntar? Jo, man gör 1 procent metoden.

Eller i alla fall lyssnar på den, tar hand om det tankar som blir.

Idag har jag pratat högt för mig själv. Jag fastar idag sa jag till mig själv. Men hallå nu tar jag en banan fast jag inte ska göra det…. nu då när tiden inte är inne. Bananen blev liggandes där den låg, jag lät bli. Hungrig åt dåligt igår, jag har varit hungrig idag.

Smög mig ut i köket och kollade skafferiet , Varpå jag sa högt. Men här står jag nu och tittar i skafferiet, letar efter något som jag kan stoppa i munnen, fast jag fastar…. Men jag är ju hungrig sa jag, var på jag svarade mig själv: men hallå det är lite det man brukar vara när man fastar. Jag fixade det på riktigt, lät bli små tuggan av något onödigt kex. Väntade tills maken kom hem, då fick jag tillåtelse att äta lite grönsakssoppa som stått och småkokat sedan kl 11 idag. När man varit utan mat i så många timmar som jag varit idag, så vart det gudagott med soppa. Soppa som kokat och kokat är godast.

Jag och stora sonen började plocka fram städattiraljerna som jag blivit representant för…. Stora sonen som inte städar, satt tillsammans med mig och städade ugnsluckan, kryddhyllan, köksskåpen och lite till bara för vi kunde. Det är grymt va bra medel jag säljer. Man bara sprejar och torkar bort, sprejar och torkar bort. Enkelt och allt blir rent. Inte massa starka dofter.

Vår son har Asperger eller autism som man säger idag. Han är känslig, har svårt för starka dofter. De här medlen passar perfekt för vår familj. Tror jag gilla Bioswipe bättre än Swipe, Bioswipe luktar mindre och känns vänligare i rummet. Här har städats idag, i massor. Nu hör ju det till vanligheten i vår familj att vi städar just som idag, som är en torsdag. Men att jag och sonen ihop skulle städa det har aldrig hänt på de 24 år han har levt.

Nog för nu

Lev idag just nu, igår finns inte här och morgondagen kommer först imorgon. Nu gäller och ha med tanken på att detta är första dagen på resten av ditt liv.
Har en ny tanke till att tänka säg hejdå till gårdagen och lev dagen som om det är den här dagen som är just din. Imorgon finns inte.

Carina Ikonen Nilsson
Carina Ikonen Nilsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook

%d bloggare gillar detta: