Blåsjönsfika

Killen vid poolen.

Vaknade upp i Strömsund idag. Idag vaknade jag inte riktigt lika tidigt som igår. Då var kl 04 idag vart det 05.30. Strömsund ett jättefint kommunalt bad. Det kostar inget att bada i poolen och poolen är 50 meter lång. Det blev en del längder igår. De längderna blev 1,7 km. dom längderna av simning känns idag i axlarna på ett gott sätt.

Det blev många mil i bilen igår många vackra vyer. Men nu blir det bara ännu bättre med utsikter och upplevelser. I natt kommer vi att sova på mitt fjäll igen. Campingen Strömsund är väl inte av bästa sorten men priset är humant och allt finns. Det bästa är poolerna som ligger bredvid. Det pris dom tar är 280 kronor, för de kronorna har du gratis duschar, möjlighet att tvätta, bra kök om du behöver det och riktigt bra när du ska fylla på vatten, tömma gråvatten och toa. Poolerna där du kan simma dina simtag är bäst.

Igår jobbade det en trevlig liten prick vid poolen. Han stannade och snackade med min make medans jag badade. Han jobb var tydligen att fråga gästerna hur dom hade det och sprida en god stämning. Tydligen gillade han makens sällskap för dom snackade i en 30 minuter medans jag simmade mina simtag. Under kvällen efter vi sagt adjö till den trevliga killen, så var hans samtal med maken det vi pratade om. Kille har förmodligen lite Asperger i sig. Ni som känner mig, vet att jag och maken gillar just det där med lite diagnos hit och dit.
Killen var så härligt ärlig. Mina frågor om tempen i vattnet och hur lång poolen var fick så härliga ärliga svar. Han sa egentligen har jag inte en aning men jag brukar säga 22 grader. Längden på poolen vet jag inte heller exakt men det stå 25 där och det är lika lång dit bort som dit så då är det logiskt att den är 50 meter. Asså han hade kunnat säga 22 grader och 50 meter. Men han var mera ärlig än så. Därtill fick vi veta att han ville göra lumpen och det var nog bra för hans pappa med. Då kunde farsan hans som han sa, hyra ut rummet. Det var mycket vi fick veta av honom och han ville gissa vart ifrån vi kom. Så han gissade på Stockholm eller Göteborg. Han blev glad när han hade gissat rätt. Jag tänker att det är många från gbg här även stockholmarna hittar nog hit. Men som någon stockholmare pratar vi nog inte.

Jag gillade honom, han den där poolkillen. Jag hoppas att han hittar sin plats i livet, att han någon gång får göra lumpen som han så väldigt gärna ville. Han gjorde Strömsund och den kommunala badplatsen till ett trevligt ställe. Jag tänker att många som varit här fått liknande upplevelser av honom. Jag hoppas innerligt att han fått ett bra bemötande och fått goda erfarenheter av att prata med poolbesökarna. Han var ett guldkorn någon som behövs i det här samhället.

Snart ska jag börja koka ägg, steka lite bacon tänker bjuda maken på gofrukost. Själv tänker jag mig njuta av den fantastiska långfilen jag köpte igår. Den smakar så mycket godare här uppe än hemma. Det är så mycket Norrland i smaken. Andra funderar på att åka till varmare breddgrader när de går i pension. Jag har många år kvar men igår på resan hit började tanken gro om att tänk att flytta hit upp när tiden är inne. Då skulle jag kunna njuta av landskapet alla dagar i veckan. Men frågan är skulle jag njuta lika mycket på vintern. Jag som inte är hel förtjust i just snö. Där är ju så mycket snö här då….

Lev idag just nu. Igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller.

Carina Ikonen Nilsson.

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook