Det var inte så lockande idag.


idag lockade inte det där badet. Regn i massor och 3,5 grader ute visade termometern mig i morse. Det var varmt och skönt här hemma. Dessutom hade jag jobbat till 22 igår. Tröttheten omslöt mig som ett varmt skönt täcke kan göra ibland. Tror klockan var 7.20 när jag väl bestämde mig. Då blev jag illa bestämd och plockade ihop mina bad attiraljer. Ställde mig på vågen blev glad och tog väskan satte mig i bilen. Regent smattrade på rutan, det gick inte att ha den där knappen där vindrutetorkarna gör det någon gång i bland här fick användas gör det hela tiden grejen. Tankar om att mitt lilla barnbarn har rätt fanns inom mig. Du är inte klok farmor. Du är verkligen inte klok farmor.

Lite bilder som Maken tog i helgen, då jag fick låtsas vara fotomodell. Han är riktigt duktig med kameran den där mannen.

Resan till sjön brukar vara njutbar. Idag var det en grå resa. Fort gick den också. Väl vid sjön så tog jag en bil inifrån bilen. Det såg inte alls njutbart ut. Det var bara att öppna dörren ta med badväskan och se till att gö. Att gö på ren göteborgska. Det är då man inte tänker, bara gör. In i badstugan, där var det redan en kvinna som hade börjat sitt äventyr med det där badet. Av med morgonrocken och fytt i gatan vad kallt. På med handskarna och ut i regent. Hur gör man för att inte handduken ska bli blöt? Den tanken hade jag inte innan jag åkte. En plastpåse hade varit bra att ha med sig. Det hade inte jag. som tur var så slutade det regna efter en stund och handduken var inte så värst blöt. La min handduk nära badet och tog stegen ut. Kändes som tusen nålar när min hud mötte vattnet. Det var kallt, riktigt kallt. Just nu när jag skriver säger en av mina kvinnor inom mig: Vänta du bara, den resa du påbörjat med att bli vinterbadare har inte ens börjat ännu. Kommer jag hoppa av den här resan i bara farten? Jag vill inte det, jag vill fortsätta resan med att bli vinterbadare. Ännu kan jag bara kalla mig höstbadare. Idag blev det inte att simma runt och njuta, idag blev det att stå ut. Hålla ut i alla fall vara kvar i vattnet tills de andra kvinnorna hade gått i badet. Jag gjorde det. Jag var kvar i vattnet till alla kvinnor hade börjat bada. Flöt en stund men sedan var det bara att bli besegrad och ge upp. Väl uppe på land insåg jag att det var kallare uppe på land än i vattnet. Men in i badstugan ta av skor och vantar. På med kläder och sätta mig i den varma bilen hem.

Funderar på om jag ska klippa av mitt långa hår. För jag kommer att behöva mössa, under vinter inser jag. Mössa kommer att behövas. Det här är en inköps attiralj sport, det här med att vinter-bada. Om man nu kan kalla detta för en sport. Jag har köpt in både badskor, vantar och onepice, måste köpa in varma kängor, men har tyvärr inte hittat några ännu. En till Onepice ska köpas in, en som är lite varmare. Mössa ska inhandlas men, då måste jag även klippa mitt hår. För mössa och tofs som jag alltid har, funkar inte så bra. Fast det är klart hmm, behöver man se snygg ut när man badar? Hmm ser ju inte så himla snygg ut i onepicen och de varma stumporna heller, för den delen. Hmm får klura ut att hitta en mössa, där allt mitt hår får plats :).

Nog om detta ha en underbar dag. Nu har kroppen värmt upp sig och jag ska börja den där andra delen av min dag. Idag är det en ledig dag. Jag ska åka till mitt lilla barnbarn, hämta upp henne och sedan ska vi göra Torp. Har gått ner ganska så många kg nu, har inga byxor som passar längre. Jag behöver hitta i alla fall ett par, som sitter något sådär eller i alla fall lite bättre än dom jag har. En bra grej, för jag gillar att köpa kläder.

Lev idag just nu, igår finns inte här och morgondagen är där borta i framtiden. Just nu gäller……

Carina Ikonen Nilsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.