Kallbad, hjälper mot värk i leder.


Jag tror faktiskt att det där med kalla bad hjälper, mot Artros. I alla fall fick jag i natt sova, utan att vakna av värk. Första natten på en hel vecka. Bättre kan man inte ha det, känner jag just nu. En hel nattsömn gör saker med sinnet. Värken? Nja den finns där men den har lättat lite, sedan igår efter badet. Idag hoppade jag i sjön igen, 2,9 grader i vattnet men -2 på land. Direkt efter badet, vart det som att värken var borta även om jag haltar lite grann. Jag blev pigg i hela kroppen och värken som är just nu står jag ut med. Den har blivit lite snällare än innan. Kanske är det så att skovet som är just nu, börjar springa tillbaka. Fast då tycker jag det ska springa lite fortare. Men en ny tanke och kall bad, börjar gro i mig. Mitt uppehåll förra veckan, dumt, jag tror att uppehållet bidrog till höftproblemen. Promenaderna med barnbarnet gjorde värkarbetet enklare. Det blev enklare för värken att sätta bo. Vilan alla uteblivna steg som varit sedan i tisdags, även det bidrar till värken.

Här måste skärpas upp, skärpas till och göra om och göra rätt. Här ska badas, oavsett mitt humör. Här ska badas, fast det ibland känns så enkelt att hoppa över det. Jag vill tillbaka till innan, det onda började göra fult ord ont. Just nu som jag satt här bakom tangentbordet och klurade, tänkte jag googla lite på kallbad och värk. Känslan i mig blir en seger för oj oj, vad rätt jag hade.

Kolla in det här. Till och med Reumatiker förbundet säger, att kallbadet kan vara en del i att slippa värk. Kry visar på att mina tankar inte är ute och seglar.

Aj aj, det säger mig, att jag ska sluta upp med att inte bada. En vecka och värken som nästa inte har känts innan, tillbaka med dubbel styrka. Nu är det jag som ska se till, att gö så jag slipper kortisonspruta! För den ställer till med mera, än den botar. Nåja, detta skov ska bort, innan jag gör seger hoppet. Men jag tror jag är på rätt väg igen.

Fuck Putin, nej jag önskar att du istället tar ditt förnuft tillbaka, gör om och gör rätt. Att du slipper vara rädd, för oss i väst, att du får sova gott och mötas av kärlek. Jag vill ha fred, leva i fred, möta fred.

Nej jag säger i stället, Fuck Värk och Artros! Här ska badas kallt, alla dagar jag kan. Nu blev jag sporrad att till och med vara i en lite längre stund, än innan. Hm…. Kanske borde jag igen åka till sjön och bada, en gång till. För att slippa värken som bor i kroppen just nu…. Nä det får räcka med en gång, om dagen. Lagom, är ett ord som jag behöver lära mig. Hmmm. Kanske är det just det, jag just nu lärt mig. Lagom ett vackert lite diffust ord som är olika, olika för oss alla.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller.

Carina Ikonen Nilsson.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.