1000 meter


Det får bli att fira idag. Idag firar jag att jag simmade tusen meter. Yes, 1000 gjorda idag. Riktigt nöjd är jag, yes, sommaren har börjat. Börjat riktigt bra till och med. Värt att firas, värt att firas är också att badplatsen nu har fått bryggor igen. Idag slapp jag simma tillsammans med badtempen. Utan den fick hänga fint i bryggan istället.

Jag är ett steg till dom där tre km, nu är det bara att imorgon sikta in på 1200 m. Igår hade vi besöket vi väntat på. Ett besök som vi summerade till ett bra besök. Nu är det bara några dagar kvar till det är inflyttning.

Jag ska göra mitt allra bästa så att detta blir bra. Hela vår familj väntar på, att det ska bli till den här flytten. Kommer bli så kul.

Den där solen, visade idag att det inte var läge att hänga ut tvätten. När tvätten var upphängd här inne så visade solen på spratt. Solen sa till mig att det är dumt att hänga upp tvätten inne. när jag lyser så fint. Appar, moln och sol ni skojar hela tiden, inte roligt längre. Idag blir det inget trädgårdsarbete för mig idag ska jag ladda upp inför kvällen. Ska åka hemifrån idag och hälsa på mina kolleger en stund.

Vi har börjat rensa här hemma. Min gamla bokhylla som jag köpte 1989 för ganska så mycket pengar på den tiden då tror jag den kostade runt 20.000. Bokhyllan ska få flytta här ifrån. Tillsammans med den så blir det andra saker som åker ut dom med. Kort från urminnes tider, porslin, skräp papper och lite annat smått och ogott. Jag som inte kan slänga saker har börjat lära mig att rensa slänga ge bort.

Igår passade vi på att åka förbi min dotter med porslin. Hon hade inte sagt att hon ville ha det, hon var på jobbet. Då passade vi på att lämna av det till hennes sambo. 12 tallrikar, assietter, djupa tallrikar. 4 stycken pizza tallrikar och en kikare till Alfred. Alfred blev glad, han ville precis ha en sådan där kikare. Då kunde han kolla om barnen lekte på dagiset. Sambon han va inte lika glad men, inte så att han inte ville ha porslinet.

Det va det där med dottern, frågan va om hon ville ha det. Hon ringde tydligen maken igår. när jag sov och lovade att ringa tillbaka och skälla om det var skräp, vi skickat till henne. Men arghets-samtalet kom aldrig. Idag när jag pratade med henne, vart hon inte arg inte heller så att hon inte ville ha det. Utan det blev en fråga om hon inte kunde få skålarna, jag lämnat här hemma. Det är klart hon kan få. Då är det ändå mindre här hemma. Jag som inte kan slänga, rensa har blivit en fena, på just det där med att rensa. Det blir en sådan härlig känsla, för varje sak jag hittar som vi inte ska ha. Har till och med börjat fundera på alla farmors små prydnadssaker. Sånt har man väl inte längre? Har man det så kommer jag antagligen bli en sådan där som inte har, för jag har kommit på att dom bara står och samlar damm.

Nog för idag, just nu lever. Igår finns inte kvar. Idag just nu finns. Det är här vi lever i nuet.

Carina Ikonen Nilsson


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.