Rensar ut och simmar 1000

Ny dag, nya möjliga möjligheter. Herre min skapare vad vi röjer här hemma. Den gamla bokhyllan är snart, snart bara det där sista som aldrig blir klart, är på gång att bli klart. Det måste bli klart, för i morgon kommer någon och hämtar den. Bokhyllan har fått ett nytt hem att bo i. Den som jag då när det begav sig var så fin och jag var så nöjd med, har äntligen blivit något som ska bort. Många år sedan jag tröttnade på den, många år sedan jag ville flytta ut den. Men nu verkligen händer det.

Det var vackert där vid sjön idag. Idag kom jag tidigt och passade på att tvätta håret innan dom andra kvinnorna kom till sjön.

Idag simmade jag 1343 meter. Jo alla meter ska med. Bra med träning blir det för mig, gillar att simma och det är den bästa träningen för mig, för den blir gjord med ett leende, Simning är inte något som jag hoppar över. Frukosten är intagen och lilltösen har idag fått en ny mobil. Vi klurade ut tillsammans¨, hur man gjorde för att mobilen skulle bli hennes. Nu är det den telefonen jag hade just nu, hon har fått. Den köpte jag i höstas. Makens råkade köpa en mobil här för ett tag sedan, kanske tre månader sedan. Innan det hade han köpt en ny galax S20 som inte är så värst gammal. Den han köpte nu var en sådan där som man inte behöver ladda mera än var 14 dag. Tung som attan och den går att göra allt med förutom, att göra sockerkaka.

Den jag tog över var S 20, och lilltösen fick min A72 tror jag den heter. Hon fick den med restriktioner om att hon måste ha mobilskydd, vara rädd om den och går den sönder tar det några år, innan hon får en ny. I alla fall blir det en mindre kostsam om den helt skulle balla ur.

Nu i helgen ska vi tömma förråd, källare, hjälpa äldsta dottern att flytta, slänga skräp. Lär inte bli husbilshelg. Men jag tänker mig att badet ska jag se till att hinna med. Måste simma mina 1000.

Det har blivit en härlig känsla det här med att slänga gammalt krafs. Verkligen rensa ut och verkligen slänga. I veckan köpte vi ett nytt Köksbord, ingen blir tredje hjulet. Det gamla köksbordet tog stora sonen över till sin familj. Nu har vi matbord där det minst får plats 6 personer men om man flyttar ut det så kan vi sitta 12 personer runt bordet. Porslin har blivit bortgivet , och här andas huset luft i stället för massa saker. I helgen tar vi över en soffa som stora dottern inte får plats med. Vår bäddsoffa vi haft ett par år säljer vi för fem hundra kronor, om någon är intresserad. Om ingen vill köpa den, åker den till tippen på måndag. En fin soffa men den får inte plats längre. Den har varit ypperlig när folk sover över. Men hur ofta har vi gäster som sover över? Nää nästan aldrig skulle det bli så får det bli som på gamla tider sova i soffan eller sova på golvet på madrass.

Nu kommer snart mellandottern med sin lilla Alfred dom ska äta brunch här.
Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller.

Carina Ikonen Nilsson


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook