En höstlig morgon.


Brandgult sa man när jag var liten, säger man så idag? Idag var det färgsprakande ute på alla träden. Vinden tag tag i allt som den kunde ta tag i. De olika färgerna av gult till rött och den där fantastiska brandgula färgen gjorde allt så kulört vackert. Nästan så att jag skulle kunna ta med alla färger som finns bland mina målarfärger och sitta där ute i blåsten och måla. Men jag försöker i stället beskriva de underbara färgerna i ord. Det är svårt. Egentligen tror jag inte att jag har den förmågan, jag har för få ord att ta till i den bild jag skulle vilja ge er. Denna fantastiska morgon då det äntligen blev ett bad igen. Vågorna skvalpande på och det var svårt att inte flyta in på grunt vatten. 12, 4 grader och en svalka som gjorde kroppen vaken på riktigt. Nu har jag kanske varit vaken sedan kl 6 men, utan det där svalkande badet blir jag inte vaken på riktigt. Då är det mera en vill inte vakna känsla som inte blir helt vaken alls. Nu är det gjort och min bärbara dator värmen upp mig lite extra, tillsammans med Muse i högtalarna.

Nu är hösten här. Bryggorna är uppe på land igen.

Mina badsystrar hade myst till det i vår badstuga, hängt upp vita lakan på väggarna, lagt fram de fina trasmattorna på golvet och hängt upp de fina lyktorna i taket. Någon av dom hade även spikat hönsnät på trappan, in till stugan. Nu har hösten tagit en omtag om även badstugan. Det var så mysigt och välkomnande att gå in i badstugan. Mina fina badsystrar som gör så mycket runt omkring det där med vårt bad. Själv skäms jag lite för hur lite jag bidrar med, känns som jag åker snålskjuts. Jag bidrar inte med något alls. Men jag ska leta i mina gömmor, dom pratade om något bord. Jag ska se om jag inte har något trädgårdsbord över, som vi kan ställa där inne. Då finns det bord till fika om de skulle ha med sådant. Ska klura ut om inte jag kan fixa till någon fika att bjuda på. Lite tea kaffe och en lite macka skulle jag kunna ordna till.

Livet känns härligt och jag sitter här för att vara stöd till vår lilla Findus som nu har blivit hans namn. Igår på kvällen vart det som den lilla katten vaknade till på riktigt. Innan har man kunnat sitta och klappa han och han har varit kvar. Nu ville han leka med allt som rörde sig. När vi gått och lagt oss anföll han våra fötter om de rörde sig under täcket. Alla leksaker han har, har han nu hittat, på provat på utan att jag lockat. Några runder under natten med lekar, har han haft för sig.

Det får allt bli lite bilder på den lilla katten. Han som har hållit mig vaken under natten. Han är lite mörkrädd så vi har tänt vår lys-grej under sängen på natten det gör det inte bättre när jag tänker sömnen. Men vad gör man inte för den lilla.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller.

Ha en fin dag eller gör en fin dag.

Carina Ikonen Nilsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.