Sagolik är ordet.


Idag vart det en minus i luften, när jag skulle åka till sjön. Kom på när jag satt i bilen att nu kanske det är dags att ta på varmare skor, än plast tofflor. Lite kallt om fötterna. Men det fick duga för idag. På vägen till sjön hörde jag om den stora händelsen som kommer att bli kl 11.00 idag. Vad tror ni har den där Ulf ett förlag klart då? Jag tror det inte.

När jag kom till sjön, var det frost i gräset. Dimman låg i två skikt över sjön. Sjön var alldeles stilla, spegelblank. Drömlikt vackert. 10,6 grader vart det i sjön. Kallt men jag var återhållsam med badet, badade bara i 5 minuter. Vill inte vara kall, under dagen. Kroppen blev som vanligt alldeles varm, när jag gick upp ur vattnet.

Även idag valde jag att byta om, utanför vår badstuga. Solen, himlen och månen allt var där i stunden, när jag satt där. Det svåraste beslutet under denna korta stund, var att få av mig min morgonrock. Den var så varmt gosig. Men när jag väl bestämt mig, vart den av och en handduk omkring mig. Ner för vår fina trappa, ner till vattnet. Av med handduken och sedan ett steg ut i sjön. Stegen var lätta idag, tills vattnet nådde magen. Då var det dags med några lugnande andetag, för att sedan ta dom där sista stegen så att vattnet gick över axlarna. När kroppen väl är nere i sjön, försvinner all värk jag har i höften. Det är bara kylan som känns, den liksom sticker till i huden. Dom där fem minuterna av att inte känna av höftvärken är ljuvliga, värken gör mindre ont i några timmar. Jag tänker att det handlar om att blodcirkulationen sätter igång efter bad. Ännu ett morgonbad i det kyliga vattnet är klart.

Ännu en helt underbar morgon är gjord av mig. Känner tacksamhet över att jag hittade till att bada året om som alltid. Jag uppskattar de här kalla baden bättre än de där varma sommarbaden. Men man kan inte riktigt jämföra dom. De är så olika. Sommarens bad är härliga för solen värmen efteråt. Vinterbaden är sköna för att dom piggar upp. Nu kan jag stolt skriva att jag är höstbadare och jag är inne på andra säsongen.

Ett kortare inlägg idag jag är för ofokuserad. Har fullt upp med att sälja och köpa Aktier idag. Det har blivit en ny hobby som är både spännande och roligt.

Lev idag just nu, Igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller. Just nu.

Carina Ikonen Nilsson
,

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.