Varför utsätter jag mig för dessa bad?


En härlig morgon, fast jag vaknade av att tabletterna, inte gjorde det dom skulle. Brände i benen och fötterna. Men efter ett tag när tabletterna gjorde sitt, blev det lite bättre. Vågade mig på att ta ur sängkläderna och la dom i tvätten. Fast sjukgymnasten sagt att jag ska tänka att jag är en rygg människa just nu. Nå ja lite måste man väl få göra. Får se om jag får på nya sängkläder eller om det får vänta, tills maken kommer hem. Elden sprakar i kaminen och kaffet står bredvid mig.

En härlig morgon börjar oftast med bad i sjön. Idag var det just en sådan dag. Det vintriga landskapet, hade sin påverkan i mig. Idag slogs jag av vilken fantastik fin väg det var till badet. Har säkerligen slagit mig förut men just idag kändes det mera än vanligt. Jag var tvungen att stanna bilen för att ta kort. Jag ville visa er, vilken fantastisk resa det är till och från sjön. Det är nästan som i en sagobok. Dom där snö tyngda träden och den slingriga vägen. Nästan som om tomten skulle kunna kommas gående där.

När jag kom till sjön, satt jag en stund i bilen och njöt av värmen. 3 minus visade bilen, att det var på utsidan. Men samla lite mod och gick ut. Hade en sång i huvudet, självklart vart det Muse. Liberation, frihetssången ala Muse.

Idag när jag gick ut i vattnet, frågade jag mig själv varför, varför utsätter jag mig för det här. Men svaret kom när hela kroppen, var nere i det kyliga vattnet. Sockerdrickskänslan och alla endorfinerna som simmar i kroppen. Just därför gör jag det. Men även för vägen till och från sjön. Är orsaker till varför gör jag. Att träffa mina badsystrar, även det är en orsak till varför jag traskar ut i det kalla vattnet, allt som oftast. Känslan efter ett bad är också ett därför. Den där känslan när allt är möjligt, när kroppen är vaken och tankarna är sprudlande. Härligheten att stå där i sjön, vara i stunden just nu, Just där och då. Vara ett med naturen runt omkring mig. Är även det en orsak. Ojdå finna många orsaker, ser jag.

Igår var vi i Inhandlade present till dottern. Vi ska dit på kalas idag. Hon ska bjuda på glutenfri smörgåstårta. I veckan ska det även bli lite luciafirande, Barnbarnen ska fira lucia både den 12 och den 13 dec. Vi ska självklart även fira här hemma så som vi gör. Tror även det blir litet lucia tåg i sjön.

Nej nu ska jag njuta av elden i kaminen, äta lite frukost och börja göra dagen. har en himla stryktvätt och lite annat smått och gått. Ska även kolla in skrivbord som är höj och sänkbara, Måste ju kanske inse att jag är en rygg-människa som kan behöva stå upp när jag är vid datorn.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller.

Carina Ikonen Nilsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.