Ålder är inte bara en siffra.

Det fick jag erfara idag. Ibland kommer det som en käftsmäll när man får klart för sig att åldern har betydelse.

Vet egentligen inte varför, det inte blivit något inlägg idag. Mera än glömska. Bör jag vara rädd nu? Nej det tror jag inte. Har haft sista Jul klapparinslagningar idag. Dessutom ringt doktor och väntat på Rörmokaren. Vi har haft stopp i diskbänken länge, men varit väldigt tåliga med att låta det rinna ner långsamt. Igår vart det helstopp, maken försökte med rensband men insåg att det behövdes mera kraft, än det han kunde göra. Vi har efter bergvärmeinsättningen, lyckats hitta en rörmokare, som vi anser är vår egna rörmokare. Maken skrev ett mail till honom igår, idag kom han förbi lite snabbt och fixade till det som behövdes fixas till.

Maken har bytt telefon, hade glömt lägga till hans nummer. Därför fick han söka på nätet igår, för att hitta uppgifter. Då visade det sig att han fyller år, samtidigt som jag fyller år. Det är samtidigt som Ortodox kristna firar jul just den dagen, vi fyller år. Det var jag lite bara tvungen, att upplysa honom om idag, när han var här. När han kom sa jag även att han får gilla läget, för vi har valt honom till vår rörmokare. Vilket han sa, att han var riktigt nöjd med. Där till berättade han att om vi inte redan innan idag, hade haft kontakt. Hade det tagit längre tid, innan han hade kommit hit. Gamla kunder ska man vara rädd om, berättade han. Nu tror jag inte det var åldern, han syftade till, utan mera att vi anlitat honom några gånger innan.

Rörmokaren trodde det skulle bli en enkelmatch att fixa stoppet. Men han fick ta in storrensaren efter en stund, för det stoppet var ett riktigt stopp. Nu går det att köra diskmaskinen igen. Han gjorde jobbet bra och julen är räddad. Jag slipper att gå ut i husbilen, för att diska juldisken.

Idag var jag i kontakt med doktorn. Han ringde mig under eftermiddagen. Jag frågade om mina tabletter, om hur länge jag måste äta dom. Jag berättade att jag var rädd för tabletterna, för jag vill inte bli beroende. Han berättade då att det är dom tabletter som gett mest effekt, på nervsmärta och att de är bättre tabletter än dom man ger, till äldre äldre.

Han sa, att han skulle skriva ut Alvedon till mig. Han berättade att 1 grammaren, brukar man inte ge till äldre människor. Deras njurar brukar bli påverkade. Jag satt där och funderade på varför, han berättade det för mig. Han berättade även andra saker om äldre människor och tabletter. Jag blev mer och mer fundersam.

När vi lagt på luren, kom jag på det. Det var ju så att han egentligen, menade mig. Han menade, att jag var äldre. En käftsmäll kändes det som när, lampan inom mig började lysa. Jag har alltså blivit så gammal, att läkare tänker ålder och vad som är bra medicin, i min ålder.

Jag fick bara ut 500 ml tabletter och jag fick bara ta en tablett, men jag fick ta dom åtta gånger om dagen. Blir en väldigt massa tabletter, att komma ihåg. Ja det är väl bara att gilla läget, eller acceptera läget. Jag blir annorlunda behandlad nu, för nu är jag äldre. Det har jag givetvis varit varje dag som går. Men nu har jag passerat en gräns, där doktorn tar min ålder, i betraktande innan jag får mediciner. Hmmmm Är bara att inse, jag är äldre. Till och med doktorn tyckte det.

Tänka sig, idag är första dagen på resten av mitt liv, som jag insett att jag nu har kommit upp i en ålder, där åldern tas i beaktning vid medicineringar. Huva, sånt är livet ibland, ibland är man äldre och får höra det av till och med doktorn.

Citat.

”Det är mörkt och kallt i natt, se liten drake.

Oroa dig inte lilla vän, sa stor panda. Solen kommer att gå upp igen. ´´James Norbury

Lev idag just nu, Igår finns inte längre kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller, just nu.

Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook