Bidrag i miljö…

Jag gjorde det, jag verkligen gjorde det. Nu pratar jag om att jag åkte till Göteborg, la mig i den där stora maskinen. Magnetröntgen apparaten. Den var stor, den lät hemskt mycket och jag var tvungen att ligga helt still i 8 minuter. Skötaren som gjorde jobbet var grym på att lugna ner mig innan. Jag hade en larmknapp om jag inte skulle stå ut. Jag frågade honom om han inte kan prata med mig genom proceduren. Men han sa vad ska jag prata om i 8 minuter. När det hela var över så berättade jag för maken om situationen. Han hade varit så gullig att köra mig alla dessa mil. Då kom han på att skötaren hade kunnat sjunga bohemian rhapsody för mig. Nu vet jag inte ens om han kunde sjunga, den där röntgenskötaren. Det kanske inte riktigt ingår i hans jobb. Men jag fixade det utan prat och utan att röra mig. Inget jag vill göra igen, men måste jag så är det självklart att jag gör det.

Snart om två tre veckor får jag vet vad som är med ryggen. Kanske kan dom hjälpa mig på riktigt än att bara gissa när bilderna kommer.

Idag skulle jag åkt till jobbet för ett möte, med min chef. Men i morse kom jag på att det kan man ju lika gärna göra via datorn. Det är 9 mil som både jag och naturen tjänar på att jag inte åker. Jag i Diesel pengar och naturen i utsläpp av min bil. 9 mil är långt bara för ett möte på kanske en timma. Helt onödiga utsläpp när dom kan göras via datorn. Jag slipper betala 150 kronor i diesel. WIN WIN situation känner jag.

Känner ni hur våren gör sig påmind? Det gör jag, det luktar vår ute, tänk snart om bara några månader kan vi gå på tussilago-safari och vitsippor-safari. Nu är vi där i väntans tider. Snart kommer solen återigen värma oss, snart kommer fåglarna sjunga för oss och vi kan sitta ute utan att frysa. Snart är kvällarna ljusa och livet igen mera enkelt. Eller hm, jag vet inte hur det är med enkelheten. Men livet känns ljusare när kvällen är ljus.

Detta får vara nog för dagen, I och med möte via datorn har jag en känsla av att jag idag bidragit lite extra med mitt miljö-jobb. Jag bidrog med några mil och tjänade lite över en hundring på att inte ta bilen.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Idag är första dagen på resten av våra liv. Jag har själv uppgiften att göra mig själv lycklig. Det är mina tankar som gör jobbet de är mitt jobb.

Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook