Badande systrar och jag.


Idag hände det äntligen, äntligen var jag vid sjön och träffade i alla fall några av mina badsystrar. Vi var ett härligt gäng på 5 personer. Eller är man ett gäng då? Nåja det spelar ingen roll vad vi är, vi är badsystrar och det räcker för mig. 2,4 grader i vattnet var det och det var kallt eftersom jag inte badat på länge. Men nu är det där första lite skrämmande badet gjort igen. Naturupplevelsen lagd bland minnen i kroppen och i mobilen. Ett God morgon till mitt träd, en härligt sprudlande känsla i hela kroppen. Jag gjorde det, så klart jag gjorde det. Det är min grej att bada fast det är lite mindre grader i vattnet. Värken i kroppen borta för en stund och jag mår på riktigt, riktigt bra. Jag fick tips av en av mina badsystrar om en badkappa som hon hade köpt på Jysk. Det tipset tog jag till mig, nu är det en beställning på två sådana. En tänker jag att jag ska ha i husbilen och en när jag badar med mina badsystrar.

När jag sedan kommer hem och maken ringer säger det rusar, det rusar ser du. Svarar jag nej jag har badat och inte kommit ner till datorn ännu. Vi lägger på, jag tar med attiraljerna som ska bo med mig nere vid dator. Startar datorn, gör rent kaminen för att få en eld i den. Går till datorn och ser hur aktierna bara är blå idag. Har is i magen, sätter ett sälj på en av mina aktier där jag säljer halva innehållet för ett visst pris. Is i magen och sedan hinner jag inte ångra mitt pris innan de är sålda. Blir glad över vinsten och glad över att jag har hälften kvar. Jag har blivit riktigt bra på det här med köp och sälj aktier. Inte tjänar jag hackor men det är i alla fall inte minus. Det gillar jag. Det är många av mina aktier som ibland gått dåligt riktigt dåligt. Men jag är en surmurmel jag säljer inte utan väntar och väntar på att dom ska stiga igen. Väntar och ibland köper jag mera då dom är ilsket röda. Kanske är det dumt för då tjänar dom ju inte några pengar, då står dom still. Men när dom går upp, då blir det gladare miner för då blir pengarna snabbare större.

Igår stod jag hela dagen vid min dator, skannade in min mammas alla fotografier. Bilder från mormors familj då mormor var liten flicka, bilder på mamma då hon var liten. En massa bilder som jag ska dela med mig av till mina syskon. Det fanns bilder på mig när jag var liten. Då var jag en glad liten flickan som inte ens visste vad sorgsenhet var för något. Jag hade en sol i ögonen en livsglöd som bara brann. Jag älskade att sjunga, måla och leka med min barbie. Just i stunden kanske jag känner av lite av den lilla söta flickan, för musiken är hög och jag sjunger ut tillsammans med musiken. Ingen är hemma så jag stör ingen. Eller hör grannarna kanske? Nåja det bryr jag mig inte om just nu. Så här efter bad och härliga känslor i kroppen så får dom väl höra i så fall.

Kanske sjöng jag inte så mycket just i den här åldern men söt vart jag. Riktigt söt lite baby. Bilden under här minns jag. Det var när jag bodde på Gånglåten i Frölunda, jag hade precis fått ett ritblock av mamma. Mamma hade sagt att jag skulle akta mig för fula gubbar. Hela tiden killen som tog kortet tänkte jag ojdå är det här det som är en ful gubbe. Under tiden han visade mig hur jag skulle sitta tänkte jag ut en plan. Om det skulle visa sig att han var en ful gubbe. Ful gubbe, jag tror det hade varit bra om man för mig hade förklarat vad en ful gubbe var.

Jag tycker hon ser så glad ut den lilla flickan, som är jag. Det här kortet minns jag också. Jag hade precis köpt min allra första singel. En singel med Agnetha Fältskog. Så glad som dina ögon var titeln på låten. Så lycklig jag hade en egen skiva. Jag tyckte, tycker fortfarande att Agnetha röst är fantastiskt. Min mamma fick nog hör mig sjunga, många gånger som helst om dagarna efter inköpet.

Nej, nog för idag. En fin dag är det en fin härlig badad dag. Ta hand om dig.

Vad säger Stora Panda och Liten Drake om dagen idag?

Så kan det vara, att göra ingenting kan vara helt nödvändigt ibland. Men idag har jag att göra. Jag ska börja nu.

Tacksamhet.

  1. Tack livet för att jag ännu en dag vaknade, fick uppleva en fin morgon med mina badsystrar.
  2. Tack till att vissa saker händer, att jag ser vad som är vad och inte.
  3. Tack för att mitt liv är ett liv där allt flyter på även mot och upp gångar. Jag blir starkare av att få motstånd i bland. Tur att jag vet vem jag är, vad jag är och att jag duger så himla bra.
  4. Tack till livet och alla kort jag skannade igår, tack för min envishet och tålmodighet.

Lev idag just nu, Igår är inte här och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller.

Carina Ikonen Nilsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.