Life hack.

Idag vart det egentligen jobb för mig. Men eftersom det ringts in sjukdom så var vi en man kort på kvällen. Jag fick förfrågan om att förlänga mitt pass. Vilket jag gjorde. Det blev istället att jag blev ledig idag. Hela natten har jag legat i sängen och frusit. Två tjocka täcken men ändå frusit. I morse vid fem tog jag lite febernedsättande och fick i alla fall tre timmars sömn utan att frysa. Lite febernedsättande idag på morgonen, nu känner jag mig frisk igen. Eller i alla fall så fryser jag inte. En helt underbart solig dag visar sig på utsidan. Men det ser ut att vara kallt. Idag ska vi ut och åka bil, för att hämta upp lillflickan.

Planen hade varit i stället att jag om jag jobbat skulle vänta en timma på att maken och tösabiten skulle hämtat upp mig på jobbet. Vi har bara en bil. Men nu blir det annat, kanske är jag inte så trött i kväll nu när dagen varit ledig. Två jobb pass gjorda och nu är det två jobbpass i veckan. Många lediga dagar där jag kan vila upp mig. Fixa till här hemma. Ett litet möte i morgon, men inte jobb.

Ni vet när man säger bra saker till någon annan och man kan se i ansiktet, att Personen blir glad. Det är en sådan stor upplevelse för den som säger bra sakerna. Men det blir även en sorg, i att inse att den man sagt det till, kanske inte fått höra det så ofta. När orden hittar fram och mottagarens osynliga språk i ögonen hittar fram, det blir ljust i ögonen på den som får höra bra saker. Den känslan är obeskrivlig, som mottagare av det osynliga språket. Det bor ett ljus i ögonen på mottagaren, man ser hopp och samtidigt rädsla. Rädslan handlar säkerligen om att den som hör det, är rädd att bra sakerna inte är sanna. Ändå lyser det ett ljus i ögonen just i den där stunden, då man levererar sina bra upplyftande ord. Just det här jag skriver om nu, känner jag är viktigt. Så viktigt att det bör göras oftare än oftast.

På mitt jobb möter jag ofta just det där ljuset, i ögonen hos mottagare. Känslan som blir i mig blir obeskrivligt mjukt bra. Jag ser det som min uppgift att hitta saker att berömma. Ofta är det inte alls svårt. Till och med i tråkiga situationer, är det enkelt att hitta små bra saker som kan lyfta upp, göra situationer lite bättre än den innan var. Till exempel, va bra att du sparkade på papperskorgen i stället för att slåss. Jo du, jag hörde att du smällde i dörren, det är bättre att smälla i dörren än att slåss. Men jag har ett life hack, det är ännu enklare, det att säga att nu är jag arg, jag tycker… Det går kanske inte ända fram just då, Men jag tror att det landar där borta i framtiden. Någon gång där borta i framtiden, kan det där lilla fröet landa och bli en verklighet. Om inte så har jag ändå gett någon en chans, till att odla fröet. Nej nog för nu.

Tacksamhet.

  1. tack för att jag i alla fall fick några timmars sömn i natt.
  2. tack för att jag inte skulle jobba idag, det gör ju att natten kunde vara si och så.
  3. tack för att febern går ner med Alvedon. Hoppas det inte blir värre än så här.
  4. Tack för en ny dag tack för att jag har förmånen att få vara i dagen.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller.

Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook