Grabben stakar ut sin framtid.


En ljus framtid är vad vi ser, en framtid där den lilla trasiga grabben blivit hel i sig själv och nu snart ska gå ut i vuxenlivet för att göra vuxna kloka val. Han går ut gymnasiet och ser ljust på framtiden. Jobb finns och livet planeras med klokhet av grabben.

Vi har haft sista soc mötet för vår lilla grabb, han är snart snart vuxen och inte behöver delta i möten, angående att få bo här. Om bara några månader bor han här för att han bestämt det. Han bor här för att vi gemensamt bestämt att han ska bo här, för att börja skapa sig den framtid, han nu snart går in i. Avsluta gymnasium, jobba och samla på sig. Han vill spara så att han kan köpa sig en lägenhet. Han vill ut och resa. Vill prova på och smaka på vuxenlivet, genom att göra smarta val. Samla på sig sådant han kan behöva. Vi har länge pratat om att man bor hemma, tills man känner sig redo. Redo är man när man har en peng på banken, när man har möbler att möblera sin lägenhet. När man har körkort, bil. När man har ett jobb man vill ha, när man gjort alla dom där lärlingstimmarna. Då är man vuxen och klar för att flytta. Vår lilla grabb har blivit stor.

När jag tänker tillbaka på tiden han har bott här, blir det ömsom vin och ömsom vatten. Jag och lillgrabben är lite lika, vi har haft våra konflikter kommer säkerligen att ha flera genom åren framöver. Men vi har även mjuka stunder där vi kan prata om andra saker som vi båda lär oss av. Oavsett om han inte har kommit till oss biologiskt. Är han vår lillgrabb. Han kommer att gifta sig få barn och vi kommer få flera barnbarn. Tänka sig så många vi kommer att bli när det är jul och andra högtider.

Ni kan inte ens om ni försöker förstå vilken känsla jag har i kroppen, av dessa tankar. Jag skulle inte ens om jag försökte förklara, förklara hur varm jag blir i hjärtat. Tänka sig han som kom hit, hade som högsta önskan att bli en uteliggare som var radiopratare och trädgårdsjobbare. Hade inget hopp om att fixa skolan, han tyckte nog själv att han var en jobbig grabb. Nu är det snart student, höga betyg, Han här även ett jobb. Han jobbar alltid på lov och jobbar tre dagar i veckan just nu. Han är stolt över sig själv och sina prestationer. När vi pratar framtid. Ser han ljust på framtiden, han kommer att fixa det, för det är just det han gör. Han fixar och donar alltid. Han löser saker. Han är ekonomisk, och ser framåt för att få möjligheter till att få det bra som vuxen.

Han har planer för sommaren att åka på semester tillsammans med kamrater. Dom ska inte till någon semesterort och supa huvudet av sig. Nej dom tittar till grannlandet Norge för att ge sig ut på tur. Hyra stuga och vandra. Det är inte alla ungdomar som ser det som en semester. Jag hoppas dom får riktigt trevligt när dom åker.

Nu snart har vi tillsammans byggt det där framtidshuset, förr var det som ett ostabilt korthus. Idag är det en gedigen grund han skapat sig, en grund där han kan fortsätta bygga för att få det grymt bra som vuxen. Jag är så tacksam, så väldigt tacksam för allt som varit och kommer att bli. Nu får jag sluta skriva för nu grinar jag, inte av sorg utan av lycka.

Tacksamhet

  1. Tack för att jag fick vakna till en ny dag.
  2. Tack för att vår lilla grabb då för längesedan kom till oss.
  3. Tack för att hans liv ser så ljust ut
  4. Tack för att livet är så vänligt.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon.
Just nu gäller.

Carina Ikonen Nilsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.