Små steg i rätt riktning.


Godmorgon blåa himmel, godmorgon härliga morgon. En ledig dag men har en del att göra under dagen. Ett möte vid lunch, en kväll där jag och en kollega till mig ska träffa en annan före detta kollega. Det ska bli roligt. Kollegan vi ska träffa är så klok, har så sunda tankar. Det ska bli riktigt roligt. Mer om dagen är i vilans tecken, har inget annat planerat mera än att njuta av dagen. Imorgon är det jobb igen och det behövs njuta av dagen idag för att orka med jourpass.

Jag börjar bli hoppfull om min magen, kanske inte riktigt är som den var men den är bättre än den har varit de sista månaderna. Igår åt jag sallad för första gången på länge. Det fungerade vilket det inte gjort innan. Kanske är den här tråkiga perioden med mat över. Kanske kär jag nu helt återställd och vågar äta mera varierad kost. Men variationen utesluter helt kött. Jag har hittat till att om jag äter så blir målet efter mat dryck två mål med fast föda om det är en bra dag. Annars två drycker och ett mål mat. Det känns som att det kommer att fungera. Det känns som att det kan vara en väg framåt ett tag framöver. Kanske om några veckor att jag igen kan äta som jag brukar göra. Små små steg framåt där jag känner efter vad det bra eller behöver jag backa lite.

Sicken klokhet jag hittat till. Jag som går all in, går just nu små små pytte steg. Nej morgonen är här och jag har att göra lite innan vi åker jag och lillflickan.

Tacksamhet.

  1. Tack för denna tidiga härliga morgon, tack för att jag fick vakna upp till denna.
  2. Tack för den härligt långa lediga eftermiddag igår. Så härligt att få utrymme till att rensa bort alla intryck i min takt.
  3. Tack för det gröna på naturen som börjar skira i den underbara ljusa gröna färgen. Nu är vi på gång.
  4. Tack för att det finns så mycket att vara tacksam emot.

Ikväll ska jag visualisera morgondagen, det kan hjälpa mig att göra ett bra jobb.

Men som alltid…

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller.

Carina Ikonen Nilsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.