Sjukgymnastik men på riktigt.

Idag blev det att ge sig av tidigt. Redan halv åtta var jag på rehabcenter här i vår lilla by. Träningskläderna på, fick lära mig nya övningar för ryggen. Tror passet imorgon kommer att vara i ca 45 min. Äntligen blir det riktigt träning, inte massa löjliga övningar som jag gjort innan. Dom har inte ens hjälpt. Men nu känns det som jag är på väg. På väg bort från diskbråck och ischias. Så härligt att ta på träningskläderna och verkligen prova på att göra vettiga saker. Till och med bli lite varm. Kanske inte svettig men lite varm. Ett bra koncept skulle vara att åka till badet nu, men som jag lärt mig av badsystrarna så badar vi inte ensamma. Kanske är det någon där nu, det vet jag inte så det blir att vara hemma istället. Får åka och bada i kväll med lillgrabben då han kommer hem från jobbet.

Sitter ute under vår paviljong och skriver. Härligt att sitta här dricka kaffe och hör hur fåglarna ännu i alla fall låter. Igår var det för varmt för dom att låta. Igår svullnade mitt ben upp och min fot upp. Den blev lite varm, kändes olustigt. Frågade sjukgymnasten om jag behövde vara orolig. Hon sa att det är inte så farligt svullet, men hon skulle misstänka att det är en inflammation, då det är lite rött på benet. Tyckte väl att jag skulle gå förbi vårdcentralen, för att låta dom kolla. Jag insåg att det kommer inte att vara någon som tittar, för jag måste ringa först. Jag tänker att det får bli värre då ringer jag. Just nu är jag inte orolig, utan det är antagligen värmen som gör det. Sonen sa köp Resorb. Det ger företaget, han jobbar på ut för att de anställda ska få i sig vätska. Jag får gå iväg till affären och inhandla lite vätskeersättning, så går svullnade säkert över.

Nä, jag tror nog det får bli ett bad redan nu, säkerligen är det någon vid badplatsen så att jag inte är helt själv. Skulle behöva en badkompis som liksom är där när jag vill bada. Någon som är intresserad? Nästa vecka börjar jag jobba 50 % . Känns skönt nu när äntligen det blir träning på riktigt. Idag tränade jag rygg axlar och bål. Sjukgymnasten var med hela tiden, var noga med min hållning. Känner mig lite mjukare i sinnet idag än igår. Känns lite som det svarta molnet som var hos mig igår är lite mindre svart. Lite ljusare gråa toner än bara mörkt. Kanske behöver jag inte vara så rädd för att hamna i det totala mörkret som jag är så rädd för. Dit vill jag inte, där vill jag inte vara.

Bry dig inte om vad jag gör. Bry dig istället om varför du bryr dig om vad jag gör. Visst är det en bra tanke. Den gillade jag så jag lånar den från klokheten själv. Bry dig inte om vad jag gör, bry dig mera om varför du har så fullt upp med att ha koll på vad jag gör. En klok tanke. En tanke som säger något, om den som har så fullt upp med att ha koll på alla andra. Själv har jag fullt upp med mitt eget liv. Vad andra gör får stå för dom. Mitt liv är för värdefullt. Dessutom har jag fullt upp med att orka andas, orka ta nästa och nästa steg.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller. Just nu.

Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook