Astrid Lindgren.


Vilken fantastiskt dag vi hade igår när vi var och besökte Astrid Lindgrens Värld. En lång dag blev det. 7 timmar gick enkelt att besöka där. Det var många teatrar vi besökte. Pippi såg vi två gånger och Emil en gång. Flera som vi såg lite på innan vi fick koll på när teatrarna började och slutade. Vi såg även Bröderna Lejonhjärta. Men den var för hemsk för de små barnen.

Flera dagar hade vart lätt att spendera.

Här hade man lätt kunnat spendera två eller tre dagar till. Barnen hade så roligt. Innan vi gått in till Världen, regnade det. Vi satt och väntade på att det skulle sluta regna. Men efter en halvtimma timma bestämde vi oss, vi skulle trotsa vädret. Till en början regnade det i massor men, efter ett tag blev det mest små skurar.

Allt från tjuvar och luffare.

I början såg vi både tjuvar och luffare. Stannade till och lyssnade på Rasmus och hans luffarkompis som sjöng vid ett kaffe. Nu så här i efterhand, inser jag att jag inte tog ett enda kort på de små barnen och allt som fanns att se. Maken hade ju självklart med sig sin kamera. Men den måste till en dator för att få till korten. Så här blir inga bilder i av detta besök från det att vi kommer hem. Barnen kramade och hade små samtal med både Pippi, Prusiluskan med flera. Alfred tyckte nog att Prusiliksan kunde låta Pippi få bo kvar i Villa Villerkulla berättade han för Prusiliskan. När vi träffade på banditer, då ville han att poliserna skulle komma och ta banditerna. Det var både Dunder Karlsson och Blom men även råkade vi gå på banditerna från Rasmus och hans luffarkompis.

Egen matsäck

Vi hade packat egen matsäck. Mackor, bullar, kex och köttbullar. En konstig matsäck men den funkade, för allas våra munnar. På tok för lite festisar, men det gick att köpa på insidan. Barnen hade så roligt och var så trött när vi kom hem till husbilen.

Servicehuset

När vi ätit middagen blev det att traska till Service huset för att duscha av all sand. Efter duschen blev det att sitta med mobilerna för de små barnen, innan dom gick för att sova. Det var då det visade sig att dom var så övertrötta. Då kom saknaden. Dom saknade sin mammor och pappor, sina katter. Dom var så ledsna. Båda två grät och grät. Gick inte att trösta. Till sist blev det små snyftningar sedan efter en lång stund, somnade dom äntligen. Emilia sov vid mig och Alfred bredvid Morfar. Alfred och Morfar är mera kompisar, än han är kompis med Mormor. Mormor vilket är jag.

Borås Djurpark.

Idag blir det att packa ihop, tömma avloppsvatten och börja köra hemåt igen. Men vi stannar i Borås, där ska vi sova tills på Söndag. Där ska vi besöka alla djuren i djurparken. Vi ska även åka förbi en Däckfirma, vi har en lite skruv i Däcket som behöver komma bort. Blir en liten extra kostnad, vi inte hade tänkt oss. Men ibland har man skruvar i däcken. Vi har varit med om det en gång innan för några år sedan. Då hade vi precis anlänt till en Camping när vi råkade på en bult. Sådant är det ibland, ibland får man en bult i ett däck.

Nej nu ska jag njuta av Kaffet som blivit mera drickbart. Lite svalare så att det inte bränns. Dags att börja göra dagen, på med kläder och fixa till för avfärd.

Efter dessa dagar inser jag att vi kommer vara trötta. Så in i bänken trötta. Men den här tröttheten är så värd det. För det har varit så roligt att ta med de små barnen på detta äventyr.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon.

Det får bli en bild på mig och Emilia för några år sedan då vi hade picknick. Är man som jag är då glömmer man ta kort när det ska tas kort.

Carina Ikonen Nilsson
Betygsätt min blogg(obligatoriskt)


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.