En riktigt god müsli som är glutenfri.

Det är grått och trist utanför mitt köksfönster. Men idag valde jag att inte gå ner i källaren för att skriva. Till trotts det gråmulna vädret, vill jag sitta här vid köksbordet att skriva mitt inlägg. Köket där vi samlas om eftermiddagarna och äter mat.

Jag har tänt lite ljus här omkring mig. Känslan blir mysigare så. Kaffet idag blir det tre koppar kaffe. Det brukar bli två koppar kaffe, men de där två är redan uppdruckna och klara. Även kaffet i alla skrivande stunder, hör till myskänslan. Den där koppen ska stå där vid datorn, vara varmt från början, för att drickas svalt när inlägget är klart. Eller drickas ljummet under skrivare-tiden, om tanken inte riktigt vill sig fram. Då får det bli en kopp kaffe för att låta tanken mogna fram.

Idag vaknade jag riktigt tidigt. Som vanligt blev det en första kopp med kaffe i soffan, för att låta kroppen vakna till liv. Men när den var uppdrucken blev det att gå ut i köket. Först en koppa med varmt nytt kaffe sedan bestämde jag mig för att göra lite glutenfri müsli. Igår åkte vi sent iväg till affären för att inhandla ingredienser för att göra müsli.. Det blev solrosfrön, kokos, pumpakärnor, nötter och russin. Har säkerligen glömt någon ingrediens men så är det i så fall. Ett paket med glutenfria Cornflakes fick även åka med hem i bilen för att bo på diskbänken tills idag.

Idag stod jag redan vid sextiden i morse och rostade alla ingredienser i stekpannan. Kryddade med lite kanel och socker. Under tiden och en stund efter luktade hela huset som att vi just hade bakat en smarrig äpplepaj. Men det var müslin som doftade av de aromer. Hällde den färdiga müsli. i en av mina mjölkspänner. Dom jag brukar ha, när jag köper mjölk från bonden. Nu var det länge sedan jag var där och handlade, men det är så gott med Kalvdans och när det finns möjlighet att få råmjölk brukar jag köpa det för att få till en kalvdans. Oj, till trotts att jag redan ätit frukost känner jag hunger när jag tänker på den där dansande kalven. Så gott att äta lite ljummen med lite sylt och grädde. Men det får bli en annan dag. Idag får det räcka med den nyttiga och goda müslin som jag har i min mjölkspann. Jag har självklart haft den till frukost. Den blev riktigt doftande god.

Idag vid Lunch ska jag passa ett av mina barnbarn. Liten Hugo ska lekas med. Hans mamma har tenta så under tiden från Farmor rycka in och vara lektanten. Igår efter jobbet när jag kom hem satt dottern vid köksbordet och väntade på att maken skulle vara klar med maten. Maken bjöd på Tommy hamburgare. Det är hamburgarens burgare det. Det finns så många tillbehör att det endast orkas äta en sådan där hamburgare. Där är sallad, lök tomater, gurka, bacon ost och stekta ägg. Det går liksom inte att få i sig mera än en sådan där burgare. Ibland orkar jag inte ens en hel utan får lämna lite till sedan.

Jaha, då har jag testat att skriva här vid köksbordet då da. Riktigt mysigt det med förutom att dammsugaren startade igång vid halv nio och störde lite grann. Tur att jag redan är klarskriven nu då för nu ska jag ner i källaren och ta hand om den torra tvätten. Här ska strykas och vikas tvätt.

Önskar dig en trevlig dag. Ta hand om dig.

Carina Ikonen Nilsson Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller.

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook