Önska är bra.

nu var det länge sedan jag satt här nere i källaren och skrev. Länge sedan jag skrev över huvud taget. Jobbade helg och igår fick jag ett dampryck redan innan sju på morgonen och började plantera om blommor. Jo jag vet…. Ibland händer det att min gamla farmor hittar fram i mig och ställer sig för att plantera om blommorna. Nu var det lite så att jag hade tänkt att sonen och hans familj skulle få lite blommor till sin nya bostad. Där av blev det jordombyte för blommorna. Förra året gjordes det inte. Det blev att använda våld för att få bort rötterna från krukorna. De flesta blommor var på krigsstigen men med våld och en sax gick det att få bort jorden från rötterna. De flesta blommor blev själaglada och visar mig nu hur dom ska se ut. Dom ska inte vara gulbladiga och nästan ligga ner i sina bladverk.

Om bara några veckor kommer dottern få sin lägenhet. En del av vårt vardagsrum är idag fyllt med saker som vi hittat i gömmorna här. Dottern har separerat och har lämnat det mesta ifrån sig. Det är inte mycket hon tar med sig från deras gemensamma hem. Mycket hon behöver köpa för att få en dräglig bostad till sig och hennes son. Men vi gör så gott vi kan här hemma, för att samla saker till henne. Jag vill att det ska vara så smärtfritt som möjligt för henne. Är orolig för att hon inte ska orka. Jag är rädd för den dagen när hon landat och känner att hon tagit ut sig mera än hon orkar. Hon är lite som jag själv är, hon går all in och landar i bitar.

När dotter bodde tillsammans med mannen hon nu flyttat ifrån, var hon även där all in. Hon klippte gräset, hon skottade snö, hon bar in veden, lagade maten och städade. Ibland ringde hon och frågade om jag inte kunde komma och hjälpa henne med att städa. Vilket jag ibland gjort för att underlätta. Hon har haft ansvaret över det mesta. Jag har försökt prata med henne om att man delar på jobben. Men det är svårt att låta bli att gö, om det då inte görs. Jag hoppas så in i norden , när lägenheten blir hennes att det blir bra.

Att hon får den ron, hon så väl behöver.
Att hon landar och vilar sig i sin situation som är då.
Att hon inser att allt behöver inte bli klart med en gång.
Att hon och sonen får det bra.
Att hon och hennes fd har ett samarbete så att deras son får älska båda sina föräldrar.
Att han känner att han har två föräldrar som älskar honom och att de två föräldrar kan samarbete för sonens bästa.
Att hon får den ron, hon så väl behöver.
Att hon landar och vilar sig i sin situation som är då. Att hon inser att allt behöver inte bli klart med en gång.
Att hon och sonen får det bra.
Att hon och hennes fd har ett samarbete, så att deras son får älska båda sina föräldrar.
Att han känner att han har två föräldrar som älskar honom.
Att de två föräldrar kan samarbete för sonens bästa.
Att de vuxna är vuxna nog att låta lilleman få vara barn och inte behöver välja, känna skuld, utan dom håller diskussionerna bort från honom.

Jag hoppa även att hennes fd, får det så bra det bara går.
Att han orkar, att han hittar till en framtid där han trivs och att han gör allt i sin makt för att det ska bli så bra det bara går för honom och hans tid med sin son. Att han och dottern om ett tag kan prata om det som är viktigt utan att bråka.
Att han bli lycklig i framtiden.
Att han kan behålla huset som han vill kunna göra.

Nu vet jag att alla dessa tankar bara är tankar men orolig är jag fast jag jobbat med att det bara är farhågor och inte en sanning.

Nej nu får det bli slut på skrivandet. Ha en fin dag. Jag har annat att gö ……

Carina Ikonen Nilsson Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller.

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook