Glädjespridare.

Vem har sovit gott i natt? Jag har i alla fall sovit gott, fast lite varmt har det varit. Är ovan med madrassen, kanske eller så är det så att det är min magnet madrass som saknas. Nikken madrassen har fått flytta ut i Lvl^2, för att jag ska kunna sova bättre där nu när tiden snart är inne.

Idag fick jag ett roligt samtal, Någon ringde och ursäktade sig för hon ville egentligen prata med Tommy. Okej, sa jag vad gäller ärendet? Då ursäktade hon sig igen, berättade sitt ärende, sa att hon lika gärna kunde tala med mig och bad om ursäkt igen för att hon som hon sa att ibland agerar som att andra ska ha läst hennes tankar. Här nu när jag sitter här och skriver ler jag stort för hon var så härlig att prata med. Hon ville undersöka medicin och fråga hur livet fungerade.

När vi skulle avslutade samtalet, frågade hon vad jag jobbade med. Jag berättade att jag jobbade som behandlingsassistent och att jag jobbade med ungdomar. Aha sa hon, du gör ett så viktigt arbete och tack för att du är så engagerad. Det var därför du hade så stora kunskaper som jag i vårt möte, snappade upp. Nu var det inte så att jag satt där och glänste, när vi träffades men tydligen hade hon fått för sig att jag kunde min sak. Vet inte riktigt vad jag kan, men tydligen kunde jag. I alla fall samtalet fick mig att le. Lite gjorde hon dagen ljusare av samtalet, inte av berömmet, utan hennes sätt att vara. Hon verkar vara en riktigt härlig lite rörig människa. Lite lik mig själv, fast från andra sidan av Atlanten. En riktigt härlig människa. En glädjespridare som när jag tänker på henne, då ler jag.

Sådana där glädjespridare är viktiga att möta. Dom fyller än med så mycket glädje. Tänk hon kunde göra det bara genom att prata med mig i telefonen. Då är man på riktigt en glädjespridare. Jag skulle med all säkerhet älskat, att ha henne som en vän. En sådan där vän som man kan prata med i oändlighet. Hon påminde mig även om min vän från andra sidan atlanten. Fast hon nu bor i Portugal. Jag gillar hur dom pratar svenska dom där amerikanerna.

Idag och hela helgen blir det jobb igen. Men inte så långa pass. Jag börjar 15 idag slutar vid 24. I morgon börjar jag inte från kl 16 och likadant på söndagen en enkel helg känns det som.

Nästa vecka har vi teamdagar, just dom ser jag framemot. Då blir det två hela dagar att jobba framåt, komma närmare målet och få energi i massor. Dom där dagarna är så viktiga. Dom gör sammanhållningen i teamet och ger hopp, energi och en framtidstro. Nu är det kanske inte något fel på min framtidstro alls egentligen, men det är en boost det där med teamdagar. Ett sätt lära känna mina kolleger bättre, är det också. Oftast är jag väldigt trött efter sådana dagar men den tröttheten är värd att ha. För inspirationen blir till av sådana dagar.

Jaha då känner jag att detta inlägg är till sitt slut. Jag får tacka för att du orkade läsa hela vägen hit. Tack för det. Ha en fin dag. Jag hoppas att även du får mötet av en glädjespridare idag och varför inte var en glädjespridare själv. Livet blir enkelt och mera roligt så.

Carina Ikonen Nilsson Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller.

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook