Rörelse är bra

Spelar inte någon roll vad man gör utan att man gör är det som är viktigt. En härligt ledig dag idag. Just nu lyssnar jag till Anders Hansens bok om Depphjärnan. Den är som hans andra böcker lättlästa och lättlyssnade. Ger många tankar och förståelser inom det han pratar om. När jag var ute och föreläste för många år sedan. Då pratade jag om en av fyra. Anders säger 1 av 4 kvinnor drabbas av depp-tankar. 1 av 7 män lika så. Jag är en av de där fyra. Han säger även att depp-hjärnan, är ett led i infektioner i kroppen. Menar vidare att motion är en del, ensamhet eller inte ensamhet, utan upplevd ensamhet. Jag vet en av dessa som ger mig mest depp-hjärna. Vilket är Motionen, för när jag tränar hittar jag oftare till må bra känslorna i kroppen, än när jag är utan.

soffan

Under de här kalla månaderna har jag saknat de där promenaderna jag ofta gör. Idag fick jag nog med att tycka det var kallt. Bara en ursäkt och ett sätt att fortsätta sitta i soffan. Jag tog öronsnäckorna och mobilen med. För att ha något syfte med promenaden inte bara nyttigheter, tog jag med grovsoporna och lämnade dom vid återvinningen. Tog en omväg hem för att få till dom där stegen i alla fall. Det blev en 40 minuters omväg för att känna att jo men jag har i alla fall fått lite dagsljus, och lite steg i kroppen. 40 minuter är mera än noll, 6000 tusen steg är bättre än inga. Nu måste jag skärpa upp mig så att jag orkar med.


Jag har legat på sofflocket så länge, tror det var i November som jag la av med träningen. Nu att jag måste skärpa upp. Se till att få dom där träningstimmarna i kroppen så att jag orkar. Inte bara lägga tiden på jobb, för att sedan bara sitta och stirra in i en vägg av trötthet. Det är vad jag gjort, förutom då vi fixat till här hemma. Stirra in i en vägg, är inte alls utvecklande så nu får det bli annat av.

40 minuter

Nu har jag satt upp målet att de dagar jag är ledig eller börjar sent får det bli minst 40 minuters promenader. Minst 6000 steg på promenaderna och ska börja närma mig gymmet igen. För det här går inte. Ska fråga dotter och svärdottern om vi inte skulle kunna börja träna tillsammans. Det är alltid roligare att göra det flera än ensam. Är man flera blir det mindre enkelt att hoppa träning än om jag är ensam. Jag har satt upp ett undantag. Jag får hoppa en men inte två. En kan jag hoppa över men inte två för då blir det en vana. Nej nu är det dags för skärpning igen. Ingen återvändo här nu ska jag köra på.

Nog för nu. Ha en fin eftermiddag och kväll.

Lev idag just nu, igår finns inte och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller.

Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook