Grunden behöver vara stark.

Här hemma fortsätter min resa mot hälsa och välmående. Att måla med olika färger är ett sätt för mig att vårda både kropp och själ. Att även ta tag i garderoben kan vara en form av självkärlek. Jag rensade den nyligen och fyllde en hel sopsäck med kläder jag inte längre använder, och även några väskor som jag känner mig färdig med. Dock har jag en Björn Borg-väska som jag inte kan skiljas från. Trots att den kanske är lite för stor och inte används så ofta, har den en speciell plats i mitt hjärta.

Men vad har egentligen väskor med hälsa att göra? Precis, inte mycket alls faktiskt.

Odla grönsaker

Att odla grönsaker är även det ett sätt att må bra, jag mår bra av att se dom gro, växa upp och ge frukter. Just nu håller jag på med att odla lite Ruokola sallad. basilika, gurkor och tomater. Kommer bli härligt att kunna gå ut i trädgården och plocka tomater och gurkor i sommar.

Att vara kreativ.

Att måla, rita sticka, eller välj ordet kreativ är ett sätt att se till att må bra. Jag håller fortfarande på med min trekantiga tavla, igår förstärkte jag och la på mera lager. Nu börjar den bli det som bor i tanken. Även om det bara är trianglar i tre olika färger. Känner jag att den har något den visar på lite drama på sitt sätt.

Ett företag som fokuserar på magen.

Nyligen har jag upptäckt ett företag som fokuserar på att balansera kroppens biologi. Nu talar jag om maghälsa – att må bra inuti kroppen. Jag kan inte ens minnas när min mage senast inte gjorde ont. Kanske är det inte obalansen i min mage som är orsaken till mina problem, men jag tror ändå att det kan vara värt att prova. Kanske kan lite extra hjälp få magen att sluta bråka. Det här tillskottet sägs vara det lilla extra som behövs.

Företaget Biobalans beskriver sina produkter med följande ingredienser:

  • Blåstång: Främjar en sund tarmhälsa och matsmältning.
  • Maskros: Bidrar till magens välbefinnande med sina prebiotiska egenskaper.
  • Kronärtskocka: Stödjer normal funktion i tarmkanalen.
  • Triphala: Hjälper till att bibehålla en god matsmältning.
  • Terminalia Belerica: Stärker slemhinnan i mag-tarmkanalen.
  • Emblica Officinalis: Stödjer matsmältningen.
  • Tamarind: Underlättar matsmältningen.
Tarmfloran

Tarmfloran, även kallad mikrobiota eller mikrobiom, är det komplexa ekosystem av mikroorganismer som lever i vår tarm. Denna samling av bakterier, virus, svampar och andra mikrober spelar en avgörande roll för vår hälsa och välbefinnande på flera sätt.

Matsmältning och näringsupptag: Tarmfloran är central för att bryta ner maten vi äter och för att hjälpa till med näringsupptaget. Vissa mikrober kan till exempel bryta ner fibrer och andra svårsmälta kolhydrater som vi inte kan själva.

Immunförsvar: En stor del av vårt immunförsvar finns i tarmen och är beroende av en balanserad tarmflora. Mikroberna i tarmen hjälper till att bekämpa skadliga bakterier och stärka kroppens försvar mot sjukdomar.

Mental hälsa: Forskning har visat att tarmfloran kan påverka vår mentala hälsa och välbefinnande. Det finns en kommunikationsväg mellan tarmen och hjärnan, kallad tarm-hjärn-axeln, som tyder på att tarmfloran kan påverka vårt humör och vårt beteende.

Metabolism och vikt: Studier har också kopplat tarmfloran till reglering av ämnesomsättningen och vikt. Vissa mikrober kan påverka hur vi lagrar fett och reglerar blodsockernivåerna, vilket i sin tur kan påverka risken för fetma och metaboliska sjukdomar.

Inflammation och sjukdom: En obalans i tarmfloran, kallad dysbios, har kopplats till olika inflammatoriska sjukdomar som inflammatorisk tarmsjukdom (IBD) och även autoimmuna sjukdomar som reumatoid artrit och typ 1-diabetes.

främja tarmfloran

    Att främja en hälsosam tarmflora handlar om att äta en kost som är rik på fiber, frukt, grönsaker och probiotika, samt att undvika överdriven användning av antibiotika och andra läkemedel som kan påverka tarmmiljön. Prebiotika, som är livsmedel som främjar tillväxten av goda tarmbakterier, kan också vara fördelaktiga. En balanserad och varierad kost är nyckeln till att upprätthålla en sund tarmflora och därigenom främja övergripande hälsa och välbefinnande.

    grunden är viktigt viktig.

    Jag tror på att läka från grunden, istället för att bara behandla symtom. För att återställa balansen måste vi adressera roten till problemet. Det gäller i allt i livet – om grunden börjar ge vika måste vi förstärka den. En stabil grund är nyckeln till hälsa, oavsett om det handlar om fysiska eller psykiska åkommor. När magen mår bra, mår även jag bättre.

    Nu har inte väskor med må bra att göra. Men det är en del av mig. Jag och alla mina väskor. Det är så viktigt att ta hand om oss, få balans och må bra. En del är kosten, en annan är människor omkring oss. Även rörelse är nyttigheter. för mig at det just nu Qigong som är rörelser. Att få utlopp för det som bor inom oss är otroligt viktigt. Ett sådan sätt är för mig att måla och göra saker så som att sticka, skriva, teckna, elda i min kamin.

    Nu önskar jag en fin dag, nu ska jag göra lite rörelser.

    Carina Ikonen Nilsson Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller.

    Publicerat

    i

    av

    Etiketter:

    Kommentarer

    Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ×

    Like us on Facebook