En Magisk Upplevelse i Halden


En Oförglömlig Konsert med Mäbe

Jo då, jag är verkligen vaken. Mer än så är det inte. Att besöka Halden och se Mäbe var något helt annat. Det var en upplevelse som inte kan beskrivas med ord. Magiskt, fantastiskt – inga ord är tillräckliga för att beskriva den känslan. Det finns inga ord att beskriva med, det måste upplevas IRL. Mäbe och bandet var mer samspelta i år jämfört med förra året, och det säger inget dåligt om förra årets spelning, för den var också otrolig. Det går att läsa om här.

Eftersom jag är en urdålig fotograf, leder det till att jag med mig en egen fotograf när vi är ute på våra upptåg. Maken som är en grym fotograf och just lärt mig, att om en hobby inte kostar massor av pengar, så är det inte någon hobby. Kolla in hans bilder på länken. Tommys Fotosida på Fb.

https://www.facebook.com/tommylnilsson

Energi

Att Mäbe fortfarande har energin och passionen att ge järnet på scen är imponerande. Vill man ha en musikupplevelse som verkligen sätter sig i kroppen, då är det Mäbe man ska se. Bandet lämnar en känsla av tyngd och intensiv takt som stannar kvar långt efter att sista tonen klingat ut…


Mäbe kommer från Strömstad M Ä B E som har hållit på sedan tidigt 2000- tal. Bandet består i dag av:

M Ä B E
Tom Hemrėus: gitarr
Rikard Skoog: orgel/keyboard
Ronny Kallin: bas
Erik Olsson: trummor
#Mäbe #LiveMusic

https://orcd.co/kom-evighet-kom-ogonblick

En Unik Klubbupplevelse i en Gammal Biograf

Klubben Alladin scenen som är namnet, vi var på var en gammal biograf, och ägaren hade verkligen lyckats skapa något unikt. Inträdesrummet var möblerat med gamla möbler och en stor bar hade ersatt den gamla popcornkiosken. Ägaren var välkomnande och trevlig, och det spelades musik av många olika band under kvällen.
#MusicFestival #CulturalTrip #OldCinema

Kvällens Öppningsakter

Först ut var en ensam gitarrist som sjöng. Denna kille han var riktigt bra och skapade en intim stämning. Efter honom kom ett punkband. Sångaren berättade att hans mamma brukade säga att han inte kunde sjunga, och jag kan nog hålla med henne. Men sedemera i punk handlar det inte om perfektion. Hans punkiga röst passade perfekt till musiken, och bandet var energiskt och roligt att se på. Basisten, en övervintrad punkig tjej, imponerade stort och passade perfekt i sin roll.
#MusicFestival #PunkRock

Efter Mäbe

Bandet som spelade efter Mäbe var inte riktigt min kopp te. Eller så var det för att jag var så mätt på musik att alla mina konsertkänslor var slutkörda. Vi lämnade stället efter Mäbe. Innan vi gick, kom ägaren för att säga hejdå. Han visste till och med var lilla Färgelanda låg och kallade oss riktiga ur-svenskar när han hörde att vi var från Frölunda i västra Göteborg. Med en cider och en mojito i kroppen lämnade vi stället.

Halden: En Vacker Stad

Halden är en vacker stad. Här spelar ungdomarna epa-dunk och har roligt, precis som vi gör i grannlandet. Det enda de saknar är epa-traktorerna; istället leker de i dyrare, finare bilar.
Halden #LiveMusic #ConcertExperience

Kulturområdet i Halden

Halden är känt för sitt rika kulturliv och har en mängd olika evenemang och sevärdheter. Fredrikstens fästning är en av de mest berömda attraktionerna, och staden har ett levande musikliv med många konserter och festivaler året runt. Den gamla biografen som nu är en klubb är bara ett exempel på hur Halden blandar historisk charm med modern kultur. Det är en plats där historia möter nutid, och där man kan uppleva allt från historiska sevärdheter till livlig musik och nattliv.

Att besöka Halden och se Mäbe var en upplevelse utöver det vanliga, jag ser redan fram emot nästa gång.
#FredrikstensFortress #UniqueVenue #MusicLovers #TravelDiaries #UnforgettableNight

Husbilen Lvl^2 och mina tankar

om detta boende idag. Sicken tur att vi har husbilen här blev det allt i ett. Härligheterna i husbilen som liksom står för sig själva. Att ha med sig sitt egna lilla hotell på konserter är inte fel. Två bra saker i ett paket. Som ett Kinderägg fast så mycket bättre. För det blir inte den dåliga eftersmaken av dålig choklad. Känner just nu bara tacksamhet över vår lilla bil som tog oss till gårdagens upplevelser.

Sammanfattningsvis

Halden och Mäbe en upplevelse utöver det vanliga. För den som söker en blandning av kultur, historia och fantastisk live-musik, är Halden definitivt ett resmål att överväga. Missa inte chansen att uppleva denna magi själv!”

Carina Ikonen Nilsson

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller.


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.