Jag lär mig inte genom att läsa instruktioner ….. jag provar


då var det morgon igen. Alla barnen sover och  huset är tyst.  Bara min dator som surrar.  Jag var tvungen att gå upp tidigt idag   för mitt spelande på travian  bör passa och skötas.  Vilket  fruktansvärt spel!  Tvingar  mig att sätta på datorn det första jag  gör.   Men denna  gången är jag  med i spelet, try healing förra rundan  var ett skämt. Jag läser ju aldrig innehållsförteckning   eller  spelregler som är över tre stolpar.   Detta gör ju att provar mig fram testar misslyckas och  det  tar lite längre tid för mig.  Men tack vare min minsta son  som älskar  krigsspel   med amor eller va det heter så  visade han  vilka  arme gubbar jag skulle ha i mina  travian byar.  Tack lilla gubben för att du är  så duktig och  kan så mycket  jag  ligger  tack vare dig  bra till.   Travian  heter  spelet, ampoule   inte  det minsta  kul och man  gillar  grafik och  rörliga bilder,  det  gör  jag  i och för sig men  jag gillar  rätt simpla spel  på min dator,   travian är simpelt men svårt.  men  det verkar som att alla som spelar det   fastnar i det.

Spelet går  endast ut  på att bygga, bygga och  bygga,  samla, samla  och att samla.   Dess emellan krigar man lite  med de andra  allianserna.   Hmmm jag  är  44 år  borde inte jag  göra  något annat????  Borde Kvinnor  sitta  och  smida planer och  hitta  strategier i ett krigsspel??   Näää  jag tror inte det! Men jag  gör det  och tillsamman  med kaffet  idag  blev det att flytta  armeer och  bygga nya  armeer,  Snacka om att jag  kan roas  lätt.   Taskiga leksaker när jag var liten??  Nä, ehe  min  pappa  hade lika mycket adhd som jag   om inte mera  och  gillade  leksaker.  Jag  var nog  en flicka  som liten  med en massa spännande leksaker  som  kunde  åka röra sig och  gå i sönder……  Jag i ett nötskal….   mm  undra vad som händer om jag tar bort den eller  kopplar på ett batteri  eller  undra hur bandspelaren ser ut under skalet.   Undra  vad som händer  om jag kopplar  den till den andra  grejen……  oj den gick sönder igen  fast jag inte  gjorde som förra gången……….

En sak lärde jag mig  när jag var liten  det  är dumt att  dammsuga upp  saker i ett badkar  som är fullt med vatten.   Men det kom en fin sol ut ut väggen 🙂  fast min mamma och pappa  blev ganska arga för  den  nya fina dammsugaren   var nog ett minne blott efter min  badkarsdammsugning.    Mamma fick nog ännu en ny dammsugare.   Det är  också dumt att  prova om  plast saker  smälter på en spis platta  mmm jag  har provat det med.

Kanel bullar  är inte  bra att rosta  i en gammal bördrost!  De  fastnar  och  det  kan  nästa  börja brinna….

Skräp  under sängen  som  går att äta   i början, går inte  att äta efter ett halv år  dessutom luktat det illa.    Och de försvinner inte  av sig själv.

Som tur var så hade jag  även en städande  adhd farmor, som kom och röjde och städade mitt rum  när jag var liten.

Mina barn har ingen sådan farmor, men de har en  mamma som  just  gått i min farmors skola.    Vilket  e tur  för dem,  för   mina  barn är  lika  pilliga och   forsknings sugna som jag var som  barn.

I min lille killes  rum kan man hitta de mest fantastiska saker   undan gömda i konstiga vråer.   Oboj som  göms i en garderob i ett halvår,  är inte längre flytande  och har en grön grå mjuk massa på sig.   Häller man sedan vatten i  glaset,  så  mjukas det inte upp.  Men det sprider en   stickande  frätande  lukt som gör ont i näsan. Och  fasten man  vädrar länge  så  e lukten kvar i flera dagar.

Sånt  vet vi  här hemma hos oss  vi  lära oss  genom att prova.

 


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.