Ménière´s sjukdom.


Godmorgon, idag vaknade jag försent för badet. Dotter och hennes familj var här igår kväll och kvällen blev sen. Den blev för sen. Men vaken är jag och morgonen har varit min sedan kvart i åtta. Igår hade jag lite känning av Ménières sjukdom. Bara ett litet, Jag var lite svajig. Till en början fattade jag inte vad som var fel, utan kände bara av lite yrsel. Men efter ett tag, blev jag trött och sov i timmar. Det var då maken frågade, om det inte var den där riktiga yrseln, som gjorde sig påmind. Symtomen är de där som brukar, fast inte så kraftfullt som det brukar vara. Tre veckors jobb och jo, där är jag igen. Dags att gö något. Som tur är, har jag en tid till min öronläkare om några veckor. Jag får hoppas att det inte blir värre, än det just nu har varit. Då överlever jag och kan gå till jobbet. Något som jag upplevde igår med yrsel, var att hörseln blev påtagligt sämre. När det var flera som pratade, hörde jag inte vad någon sa. Just nu ringer det i öronen som kyrkklockor. Det riktigt tjuter. Idag hade vi tänkt åka till stan, för att inhandla en vår jacka till mig. Men det får vara, för jag vill inte vara ute bland folk om jag blir riktigt yr.

Dessutom så sover maken ännu, vet inte hur länge han kommer att sova. Han har ju en helt vanlig sömnrytm, gör att han vaknar när kroppen är utvilad inte som jag. Jag som vaknar efter klockan och har på sin höjd sovit fem timmar i natt. Det får bli att köpa jacka, när jag känner mig bättre. Det bor för många efterkänningar av yrseln i kroppen idag. Har tre pass jobb, sedan ledig dag igen. Skulle yrseln göra sig påmind igen, vill jag att det ska bli på torsdagen, då jag igen är ledig. Här får det bli att packa in tvätten som jag tvättade i fredags, stryka det som nu torkat. Ta det lugn så att jag orkar med morgondagens jobb.

Dottern frågade om jag kunde hjälpa dom med deras förråd. De ska få gymmet av oss och en bänkmaskin. Men innan dom tar hem det måste de göra ordning i förrådet. Skulle jag kunna hjälpa till med sådant? Jag som samlar på allt! Hmm, Kanske är det ett bra sätt att träna sig på att slänga? Kanske är det även ett bra sätt att träna sig på att organisera saker? Det hade jag behövt göra. Det skulle kunna bli så att det även blir bara ett förråd här hemma och inte som idag tre. Vi behöver utrymmet till annat. Jag skulle vilja ha plats för att igen måla. Just nu är sakerna intryckta i gymmet, där finns just nu inte någon plats för att utöva målning utan endast förvaring. Inte ens ett ställe för att få inspiration till träning som det ser ut just nu. Kanske är det en idé att åka hem till dottern och hjälpa dom att organisera, för att sedan ta tag i rummet här nere i källaren och få det till målar och kontorsrum. Men inte idag, nej nu ska jag kurera mig från yrseln. En film eller två ska få hjälpa till.

Tacksamhet.

  1. Tack för att yrseln inte var så väldigt mycket igår utan mera något jag stod ut med.
  2. Tack för att jag var ledig igår när det var en yrseldag. Då slapp jag misslyckas.
  3. Tack för att jag fick vakna upp till ännu en dag idag.
  4. Tack för att dottern med familj kom till oss igår.
  5. Tack för min fina morgon.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller.

Carina Ikonen Nilsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.