jag och min trädgård som liksom aldrig blir till….


Det blev inget inlägg igår. Nops, jobbade dag och när jag kom hem ville jag njuta av de sista soltimmarna på eftermiddagen. Idag var tanken att jag skulle fånga de första solstrålarna med mina badsystrar men jag var för trött. Vaknade vid 7 och orkade knappt få upp ögonen, Inne på den andra koppen kaffe och fortfarande trött.

Men solen lyser och jag får fånga upp strålarna tillsammans med ett blogginlägg. Lillflickan har haft en kompis här hemma. Vilket varit roligt. Nu har jag inte träffat kompisen så mycket, för jag har jobbat. Men i lördags efter jouren träffade jag henne mellan varven av fixande i trädgården. Igår kom hennes mamma och hämtade henne.

Idag har jag en kortare utbildning för att få dela medicin. Alla andra timmar är lediga timmar. Maken har grejat för fullt här hemma under helgen. Carporten som mera var en soptipp, är nu en iordningställd tom carport. Maken har tvättat den fina nya husbilen Lvl^2. Nu står den där ute och glänser av bilvax och renhet.Vårt förra jordgubbsland som mera var en matta av vildgräs, är en sandlåda där jag planterat lite lavendel. Inte många men jag ser framför mig en odling, av lavendel så som min gamla faster hade när hon levde. Jag älskar doften av lavendel, jag vill vara omgiven av dessa fantastiska doftande buskar. Men det lär ta år innan vi är där. Min faster visade mig hur man skulle göra för att föröka dom. Jag gjorde ett tappert försök i helgen, att lägga kvistar i jord för att de skulle bli nya skott. Kanske är det för tidigt och för kallt än för att det ska lyckas. Skulle det bli nya buskar av de stackars kvistarna jag la, blir jag väldans glad.

Jag önskar att jag var en hängiven trädgårds-vän, men det är inte riktigt min grej. Jag skulle vilja ha lika stor hängivenhet som min farmor hade för sin trädgård. Den var fantastisk. Jag tror det var trädgårdsarbetet som gjorde att farmor höll sig över vattenytan, i sitt psykiska mående. Det finns forskning på att trädgårddsarbete och psykiskt välbefinnande, är en bra grej. Dessa två hänger ihop säger man. Nu mår jag kanske inte dåligt psykiskt just nu, Men det är ett sätt att finna harmoni och välbefinnande. Men kanske är det bra, för den som redan tycker om att sitta bland jord och plantor. Jag gillar att titta på dom. Men vem vet det är kanske värt ett försök ännu en gång.

Nog för nu, ge mig kraft för att orka med veckan!

Tacksamhet.

  1. Tack för att jag vaknar upp till en nya dag, en ny dag att uppleva och verka i.
  2. Tack för att helgens jobb är över och förbi. En bra helg där jobbet flöt på.
  3. Tack för att maken är min make, han är så omtänksam.
  4. Tack för att jag ändå hade lite energi kvar till att umgås med familjen mellan jobbpassen.
  5. Tack för att det ännu är några timmar kvar innan jag åker till jobbet igen.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller.

Carina Ikonen Nilsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.