Vimmerby.


En lång dag i bilen igår. Två små barn var med och så lilltjejen så klart. 7 timmar åkte vi bil, de sista 20 milen frågade barnen om vi var framme snart. Någon stans på mitten stannade vi på biltema för att vi hade glöm att ryggsäck. Där åt vi även korv och bröd, Emilia sa att hon ville spara lite plats i magen så hon fick plats med glass. Glass fick dom, efter det åkte vi igen. När vi kom till Mariannelund tyckte Emilia att det var spännande. Hade Emil funnits på riktigt? Vi fick förklara att det var den här staden som står om i boken och att staden finns.

Det är tre generationer som lyssnat och sett samma sagor. När jag var liten och Emil gick på tv var han ny. Nu är han något som alla barn vet om, fast han inte ens funnits. Tänk vilka fantastiska sagor den där Astrid gjort. Tänk vi kan dom alla.

Igår när vi kom fram skulle barnen ut och leka på lekplatsen, Emilia var klok och ville ha regnkläder på sig. Alfred sa nej tack till regnkläder och satte sig och åkte rutschkana direkt. Vilket gjorde byxorna både blöta och smutsiga. Maken lagade maken mat, efter maten diskade jag, Efter det gick vi en sväng till Coop för att handla. Barnen fick var sin godispåse. Vi gick även för att titta på ingången till parken.

Ställ-plasterna

Ställ-platserna är riktigt bra här. Grus och en lite gräsplätt med konstgräs. Service husen bra, fast dom hade kunnat kosta på dom mera. Betalar ändå mera än femhundra kronor, service husens duschar är bara stängda av duschdraperi. Bås hade dom kunnat kosta på. Duscharna är gratis och varmt vatten hur länge du än duschar. Något som jag innan Norge tagit för en självklarhet. Men det har jag lärt mig i år, det är inte så överallt.

På kvällen gjorde maken mackor vi ska ha med oss in i parken. Jag tänker vi ska ha med lite melon, bullar och lite kakor. Det får duga för parken maten. Kommer att bli en del timmar där i parken.

Efter parken går vi till husbilen för att sedan åka till Borås i morgon. Tillbringar kvällen där och gör djurparken på Lördag. Vi har redan planerat nästa tripp, som vi ska göra. Då ska vi till High Chapparal. Alfred är noga med att göra planer och att man ska stick to the plan. Antingen tycker han att vi åker dit, fast det går lika bra att vi äter på Mc Donalds. Som om det var samma sak. Men för honom är det nog det.

Just nu regnar det. Smattret är en mysfaktor när jag sitter här och skriver. Regn när man sitter inne i husbilen är ett trevligt tillägg. Ett avkopplande ljud som ger en känsla lugn och ro. Vi får hoppas det slutar när vi ska göra parken. För säkerhets skull tar vi med paraplyer. Vi har två med oss.

Det ska bli spännande att se hur barnen upplever Dagens planering. Alfred säger att han tycker att Pippi är läskig. Lillflickan berättade att hon var här när hon var liten. Vi får se hur mycket eller lite hon uppskattar den här dagen. Det får bli kvällsbilden av det två små barnen igår. En mysig sovare bild.

Nej ny dag och jag vill hinna får på mig kläder innan barnen vaknar så jag slutar inlägget här.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller. Just nu.

Carina Ikonen Nilsson
Har du sett oss på vägarna?(obligatoriskt)


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.