Jag har Världens bästa revisor han gör så att ont i magen försvinner…..

Ont i magen dagen var det igår på morgonen, case sedan kom jag på vad är det att ha ont i magen för. Ontimagen åkomman var revisorbesöket som botades snabbt när jag kom dit. För jag har världens bästa revisor, sales Världens bästa revisor arbetar på Råggärds redovisningsbyrå mitt ute på landet. Jag har haft revisor förr om åren. Men då var det ontimagen åkomma alltid, treat för jag hade så lite koll på papper. Idag har jag lite bättre koll, men borde haft mera för magenåkomman kommer till trots. Kanske är det historiska minnen som gör åkomman. För jag inser ju att jag verkligen inte behöver ha den när jag har Christer som hjälp. I går blev det åtgärd med ett nytt redovisningsprogram på datorn. Innan hade jag Visma enskild firma vilket inte är att rekommendera om du kan så lite som jag kan när det gäller företagande och papper.  Nu tänker jag låna revisorns ordspråk för skit in blir skit ut. När man kan så lite som jag kan så ska du inte ge dig på att försöka lösa det själv.  Och programmet enskild firma är ju ett program som gör att du ska kunna lösa allt själv. Men jag vill inte kunna lösa allt själv när det gäller redovisning för jag måste liksom ha någon som har koll. Som vet vad man får och inte får. För jag vill göra rätt och känna att det blir en mjuk känsla i magen när jag deklarerar så jag inte luras eller gjort fel som kan bli surt efterhand.

Så igår ringde min kära revisor upp företaget, som sålt programmet åt mig. Förklarade att det är ett oriktigt program som inte är till för mig, visserligen fick jag betala lite mera för det nya programmet. Men det handlade om fem hundra kronor, det är överkomligt. Bättre att lägga en femhundring mer på programvaran, än att få någon skatte skuld eller tag i örat, för att jag gjort fel, när jag gjort efter bästa förmåga.

Igår när jag kom hem från  revisorn så satt jag under kvällen och smygtittade på programmet. Men bara tittade för jag vågade inte göra något i det med rädsla att göra fel. Idag fick jag mail av Visma om tips på den nya programvaran

Visma Avendo eEkonomi . Så nu när jag redan vårstädat huset ska jag smyga mig ner i källaren och prova på riktigt skjuta skarpt kan man säga så. Vet inte i alla fall så får det duga.  Nu ska jag lära mig bokföring på det riktiga sättet genom att prova för jag har en back up tänker jag  gör jag fel så kan min revisor hjälpa mig rätta till det.

Lev idag just nu, För just nu är det VÅR ute, Äntligen !!!!

Tommy 058

Kommentarer

Ett svar till ”Jag har Världens bästa revisor han gör så att ont i magen försvinner…..”

  1. Profilbild för Kristoffer Nolgren

    Om du vill ha ett bokföringsprogram där du kan samarbeta med din revisor så rekommenderar jag Zenconomy. Där kan man ha flera användare gratis, så du kan bjuda in din revisor!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook