En crosstrainer?!?

idag vaknade jag tidigt redan vid 5. Min kaffe maskin hörs när jag sätter igång den. Men det kan inte hjälpas, cheap den får höras.  För utan kaffe är inte en morgon.  Just morgon gillar jag. Jag är inte en sådan som ligger kvar och drar mig i sängen. Nej så fort mina blå öppnas hoppar jag upp ur sängen. Skulle jag ligga kvar ligger jag ändå och rör på mig så maken vaknar. Nej då är det bättre han vaknar lite grann av kaffe maskinen då mår både jag och han bra.

Idag hade jag tanken om att ta  mig ut i solen och låta min kropp ladda vitaminer. Tanken var god det är bara det att solen inte riktigt hittat hit. Frågan är om den någonsin idag kommer bo på himlen för här är det grått.  Så idag får jag vara min egna sol. 🙂 Egentligen spelar det ingen roll om det bor sol på himlen eller inte. Det är en ledig dag och idag räcker det för mig. Så skönt att dagen är vad den och och blir vad den blir.  Inga måsten förutom min träning.  Har fuskat några dagar under mina jobbpass, viagra det kände jag redan i söndags att fusket behövdes slutas upp med.  För jag blev mera rastlös än jag brukar vara.  Så igår redan innan det blev kväll på riktigt så satt jag på cykeln.

När jag cyklar lyssnar jag till a little piece of heaven med Avenged Sevenfold.   Låten är på repeat och  efter fyra gånger har jag cyklat i 32 minuter. Igår la telefonen av när jag lyssnade. När jag kollade tiden på cykeln hade jag redan cyklat i 40 minuter kände att jag ändå inte var så trött så jag fortsatte cykla.  Det slutade på en timmas cykling, salve med det blev samvetet mjukt.

Jag som aldrig har tränat i hela mitt liv innan, har blivit ett träningsfreak. Idag behöver kroppen minst en timmas träning, minst 3 dagar i veckan. Om det längre beror på att min artros blir bättre eller inte, vet jag faktiskt inte längre.  För idag har det mera blivit ett gift, ett bra gift som jag måste ha, för att må bra i både kroppen och själen.  Hade du sagt det till mig för tio år sedan att om jag tränade så, skulle hela jag må bra. Då hade jag inte trott på dig, då hade jag inte ens provat. Men när höften började göra ont och jag ibland knappt kunde ta mig ner för trappan till källaren, där vår dusch är. Då började jag förstå varför jag måste  gö nått. Träningscykeln har vi haft under alla år jag och min maken varit tillsammans. Men den har innan detta år bara stått i källaren, samlat damm.

Idag eller under en tid har jag funderat på om jag inte ska köpa mig en Crosstrainer. Skulle vilja ha valmöjligheten att träna på olika sätt.  Fast den möjligheten har jag ju redan för jag har både hemmagym  gymbänk och cykel men ändå. Nej det får nog bli en sådan också med tiden. Kanske är det en sådan där belöning som får bli till när jag firar ett år, eller varför inte kanske ska jag köpa mig det i 50 års present. Ja men oj vad kul det blev nu då. Jag har kommit på vad jag vill ha den dagen då jag fyller 50.

Fast jag hade tänkt mig smyga undan den dagen, så är ju det ett bra sätt att smyga undan den med att gå ner i källaren och träna. Har ett halvt åt på mig att spara så Japp så får det bli.  När jag fyller 50 ska jag bjuda mig själv på en Crosstrainer. 🙂  Ett halv år är det dit.  Jo men visst är det så att solen även om den ännu bara bor i mitt sinne hittade hit idag med med.

Lev idag, just nu och just nu är ny hela tiden. Nu ska jag  spring ner till källaren och hänga upp kläder på tork. Ha en  helfin dag.

Det viktiga är inte hur vi har det utan hur vi tar det. Hur vi mår handlar om vilka attityder vi har till det som sker.


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook