Får man må så här bra?

Dags för ett inlägg. Jo så här efter badet när endorfinerna flödar i kroppen, vill orden fram. Dom ploppar upp, utan att tanken är med. 30 minuter badade jag idag, vattnet kändes ljummet. Simmade mina meter och gjorde en gäddhängsträning, som jag fick lära mig av min badsyster Sonja. Nu vart det nog en lite killgissning men, ändå dom brukar stämma si så där. Så varför inte prova.

När mina badsystrar lämnat bad platsen, var jag själv kvar. Då i den stunden när fåglarna kvittrade, jag såg blommorna och vattnet som låg nästan spegelblankt. Då kom tanken, får man må så här bra? Vilken fråga sa jag högt till mig själv. Det är väl självklart att man får må så där bra, det kanske inte är en rättighet eller en självklarhet men just då, just i den stunden. Mådde jag helt grymt bra, stunden var så härligt vacker. Kroppen var trött av alla simtag, nerkyld och full med endorfiner. Vackerheten där vid sjön var nästan, eller ta bort nästan, den var magisk. Allt var så stilla, så vackert och där satt jag och njöt. Tog mina badkläder, gick ner till vattnet och sköljde upp dom. Tog på morgonrocken gick sedan stegen till bilen. Känslan av härlighet och mjukhet bodde i kroppen.

Muse på i bilen hem, och dagen kan börja. Den började bra, den började vackert. Jag önskar att alla varenda kotte på jorden, får uppleva samma känsla av mjukhet, tysthet och fågel-kvitterier så som jag upplevde det, just i den stunden. Hela jag kände mig så levande så mitt i den vackra stunden. Det var magiskt, känslan nu när jag skriver detta. Är att just då just i den stunden, var en viktig stund för mig.

Nog för idag. Lev idag just nu igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon.

Carina Ikonen Nilsson


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook