Bjöd mig själv på ett… Bad i sjön.


Idag blev det verkligen av. Det blev ett ska inte säga härligt eller….. jo härligt va det men inte till en början. Det blev ett bad i sjön. Vad graderna var vet jag inte för kollade inte. Såg att min badsystrar badat igår som vanligt, då var det 7,8 grader. När jag tog stegen ner i sjön, gick tankarna om att det inte alls va skönt. Det sved i skinnet, det var så kallt att det blev svårt att andas. Det var länge sedan jag badade. Därför var det svårt att få i kroppen i sjön. Men när hela kroppen var nere i sjön och andningen blev som den ska vara. Då, då kom alla känslorna på en och samma gång. Lugnet, sockerdricksbubblorna i kroppen och den där härliga känslan av att kroppens alla hörn blir av med värk. Tankarna blir bara på en sak. det går inte att tänka, mera än en tanke i taget när man står där helt under vattenytan. Förutom huvud och händer som sticker upp ovanför vattenytan. Jag gjorde det, jag verkligen gjorde det igen. Så härligt att det blev av. Känslorna efter ett bad är euforiskt. Känslorna brinner i kapp med känslorna av en härlig värme som sprider sig när man går upp ur badet. När jag sätter mig i bilen efter badet är kroppen på topp. Då är allt möjligt.

Idag blev det även ett träningspass. Inte för att jag hade lust när jag vaknade i morse. Då var tanken att jag kunde bada i morgon. Jag ringer och avbokar träningen och har soffhäng. Men det blev nej du Carina, nu sätter du dig i bilen. Nu verkligen gör du det du hade i tanken igår. Av med nattsärken och på med badkappan ge dig av. Nu sitter jag fortfarande med träningskläderna på. Har precis ätit frukost och ska ner i källaren för att duscha. Sängkläderna i sängen är rena för jag bytte när jag kommit hem. Nu börjar dagen. En härligt ledig dag där jag endast ska göra saker jag vill. Fredags mat får bli varm härligt god soppa. Strutar att det är fredag och det ska vara lite mysigare mat. Idag blir det soppa. Men mage behöver lättmat för magen krånglar igen.

Jag gjorde det fast jag inte hade ens minsta lust att göra det. Jag tog bilen satte min i bilen och åkte till sjön och badade. Efter badet blev det en och en halv timmas träning på rehabcenter. 10 minuter rodd och 10 minuter crossträning samt lyfta lite tyngder därefter min ryggträning. Dagen kunde inte börjat bättre, nu är jag förtjänt av att ligga i soffan och kolla serie. Om dvs om jag nu har den ron i kroppen efter alla dessa endorfiner som bor i kroppen av badet och träningen. En ljuvligt härlig dag har börjat den har bara börjat och dagen är min. Härligt med denna känsla så här denna lediga dag.
Nog för nu.
Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller. Just nu.

Carina Ikonen Nilsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.