Utforska Kungshamn till Fots: En Minnesspäckad Dag


Igår gav vi oss ut för att utforska Kungshamn till fots, och det blev en händelserik och härlig dag fylld av motion, sol och havsbris. Vi avverkade många steg och njöt av den vackra skärgårdsstaden, även om värmen var påtaglig. Tillbaka på campingen kände jag mig överhettad och bestämde mig för att ta ett uppfriskande dopp. Min make, dock, valde att stå över badet.

Kärleksfullt

Vid bryggan träffade jag en man som precis kommit upp ur vattnet. Han sa att han inte brukade bada, vilket förbryllade mig. ”Men du kom precis upp ur vattnet,” sa jag frågande. ”Ja, men jag bara doppar mig,” svarade han leende. För mig är det lika mycket att bada, annars kan jag inte heller kalla mig en badare! Han berättade kärleksfullt om sin fru, en inspirerande 80-åring som badar redan när vattnet är tolv grader. Hans berättelse var både intressant och rörande.

Diskmaskin

Efter badet väntade en läcker kycklingsallad som min make hade förberett. Jag hade dock glömt att dricka vatten, vilket resulterade i att jag kände mig yr efter måltiden och var tvungen att lägga mig en stund. När jag vaknade hade min make gått till servicehuset för att diska. Tack och lov finns där en diskmaskin, så det var inte alltför ansträngande, men det var ändå skönt att disken var klar när jag vaknade, vilket gav mig tid för ännu ett bad.

KajP

På eftermiddagen blev det grillning. Vi njöt av kycklingkorv, halloumi, svamp och tomater. Jag undviker rött kött på grund av min mage, ett råd jag fått av min läkare som jag noggrant följer. Svamparna var helt fantastiska, marinerade med KajP grillolja, vilket gav dem en underbar smak.

Ovädret som försvann

Vädret gick från strålande solsken till mera mulet en stund. Vi förväntade oss åska, blåst och regn när vi satt här under markisen. Var till och med lite oroliga, för att markisen skulle flyga och fara. Men inte en droppe regn hos oss, bara små vindpustar och lite ytterst lite muller från åskan. Bilderna tog jag vid samma tidpunkt. Åskan gick bara förbi utan att göra himlen blixtrande.

Utforska Kungshamn

Utforska Kungshamn till fots och njut av dess skärgårdsidyll med uppfriskande dopp och god mat.

Att besöka Kungshamn är alltid en fröjd, med dess charmiga atmosfär och vackra natur. Oavsett om du njuter av ett svalkande bad eller en härlig grillkväll, är det en plats som erbjuder avkoppling och glädje för både kropp och själ.

Carina Ikonen Nilsson

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu är det som går att leva i. Så varför leva där borta i historian eller i framtiden?


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.