Idag har varit en sån där mjuk, skön dag när allt bara flyter på i ett lugnt tempo. En dag utan stress – men ändå med en hel del gjort.
Kaffefynd på Citygross
Det började med att vi gav oss ut för att handla grönsaker. Innan vi åkte hade jag fått till mig att kaffet ska bli dyrare framöver. Och snåla jag tänkte direkt – nu får jag vara smart! Bättre att bunkra upp lite i förväg än att stå där sen och betala onödigt mycket.
Jag hittade faktiskt ett riktigt bra pris på kaffebönor på Citygross. Det blev Musetti espressobönor, ett av mina favoritmärken. Egentligen skulle det kostat 199 kronor, men på rean blev det 159 – ett klipp, tycker jag!
Jag köper alltid espressobönor till kaffemaskinen, och även om jag bara dricker 2–4 koppar om dagen så gillar jag att ha ett gott kaffe hemma. Lavazza, Melissa och Musetti är mina favoriter – och nu är lagret tryggat för ett bra tag framöver.

Te, däremot, det dricker jag i massor. Det är något särskilt med en varm kopp te mitt i dagen – lugnet, värmen, smaken.
Grönsaksfynd och en viral gurksallad
Efter Citygross stannade vi till på Orienthallen, där vi fyllde två stora plastpåsar med frukt och grönsaker – och ändå hamnade vi under 300 kronor. Jag blev så glad! Bland annat köpte jag fina äpplen för 19 kr/kg och två stora gurkor för 15 kr totalt.
Väl hemma gjorde jag äntligen den där virala gurksalladen som cirkulerat på nätet – och oj, så god den blev! Här kommer receptet:
Virala gurksalladen – mitt sätt
Ingredienser:
- 1 gurka (skivad med mandolin)
- 1 klyfta vitlök (jag tog tre!)
- 1 msk krispig chiliolja (jag tog lite extra)
- 1 tsk sesamolja (och lite till!)
- 2 msk japansk soja
- 1 msk honung
- 1 msk risvinäger (jag öste på lite extra)
- 1 msk sesamfrö
- 1 dl tinade gröna sojabönor
- 1 salladslök, skivad
- 1 portion kokta kalla nudlar
Gör så här: Lägg allt i en burk och skaka om ordentligt. Jag mixade gurka och salladslök i matberedaren – snabbt och smidigt. Salladen blev en riktig smaksensation! En perfekt lunch eller lätt middag. Jag la till lite extra vitlök, chili, soya och sesamolja för att få fram lite mera smaker.
Middag utan att lyfta ett finger
På kvällen var det maken som stod för maten – kålpudding med lingonsylt. Jag tycker alltid att det smakar lite extra gott när någon annan lagar maten. Under tiden åkte jag och lillkillen iväg till min dotter.
Där gick Alfred och lillkillen ut för att spela fotboll. Alfred tycker verkligen om honom – han ser upp till honom och det märks att de har roligt tillsammans. Deras gemensamma intresse just nu är Pokémonkort. Alfred hade till och med hittat en bild han ville ge bort – så att lillkillen skulle få en full sida med Pikachu. Så fint!
En mjuk dag med sol och odlingspepp
Jag summerar dagen som en riktigt fin dag. Lugn, innehållsrik och fylld av små glädjeämnen. Till och med solen kikade fram en stund, vilket gav dagen ännu ett extra plus.
Imorgon tänkte jag så sallad i odlingslådan. Förra året växte det potatis där, så nu vill jag växla lite för att behålla näringen i jorden – det har jag läst mig till att man bör göra. Tänk så mysigt det ska bli att kunna gå ut i trädgården och plocka egen sallad i sommar.
Tack för idag
Det är sådana här dagar som ger energi. Små vardagsäventyr, god mat, ett skratt med barnbarnet och känslan av att vara i fas med livet. Tack för att du läste här på malix.se – och du, testa gärna gurksalladen om du inte redan har gjort det!

#vardagsglädje #kaffefynd #viralmat #gurksallad #barnbarnskärlek #odling #enkellunch #matglädje #malixblogg
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.