Bakom alla fasader döljer sig en vacker människa

dagen idag är sol i moll.  Jag vet inte vad det är som  gör att jag mår som jag mår idag  men jag  har  konstiga känslor i kroppen, no rx det kan bero på att jag idag skall prata med rektorn, cheap eller den stundande fikan. Som jag i hela mitt hjärta vill ska gå bra. Jag vill att dessa små pojkar skall mötas och bli nyfikna på varandra.  Jag vill  att vi vuxna skall få en möjlighet att hjälpa våra pojkar att bli nyfikna på varandra.  Mamman som kommer med  har jag aldrig träffat, sales men jag känner hennes känslor.  Jag  är mamma, mammor har en speciell känsla för sina barn, vi vill att världen ska se våra underverk till barn.  Vi vill att världen ska tycka om  uppleva våra barn som de underverk de är.  Ibland blir det inte så  ibland ser  andra det som  vi inte ser.  När vi upptäcker  att  världen  har andra ögon  på våra barn  så gör det ont,  vi blir osäkra och rädda. Det är så synd att vi inte visar  det  osäkra och rädda utan döljer det bakom en fasad av ilska, stolthet,  vi blir rädda tigrar.  Rädda tigrar  är tigrar som inte lyckas.  Rädslan  gömmer sig  bakom det  arga, skrikiga, och faseaden av okänslighet. Fasaden är bara en mask för att inte visa sin sårbarhet.

Vi lurar oss själva att tro att vi är starka  och osårbara,  men det är ju tvärt om.   Visar jag min sårbarhet, min rädsla  mitt rop på hjälp,  visar det ju sig att jag  är stark. jag vågar stå upp för mig vågar visa mig svag,  och  oftast  då man ärligt ber om hjälp så får man ju faktiskt hjälp.

Det  hjälper inte mig att  visa min omgivning  en mask av tuffhet och  falsk självsäkerhet.   Visar jag istället hur rädd och osäker jag är i situationen så möts ju  jag och  den andra människan  tillsammans i våra farhågor. Har tid att lyssna,  hjälpa och förstå.

Tack! för att jag ännu en gång vågar möta det innersta av mig tack för att jag förstår att bakom alla  roller masker och fasader döljer sig det en människa som  är rädd, rädd för att  visa sitt rätta jag.   Det rätta jaget som är  så vackert , klokt och framför allt mänskligt.

Lever jag idag just nu  så  hinner jag inte ta på mig masken  utan vågar stå ut i  rädslan och  alla andra känslor…..

© malix


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook