vilken kväll


I går kväll blev vi barn lediga. Min lilla kille åkte till mormor och höll hennes hand då åskan skulle komma.

När vi gav oss av hem för att öppna dörren för våran smått chockade dotter som inte hade nyckel. Så planerade vi våran barnfria kväll. De planer blev noll noll noll…..

 Vi är ju inte barnlediga så ofta och våran fantasi om vad man gör sådana tillfällen, see är en otränad tillgång.

Min impulisvitet var väck bort och någon helt annanstans. Var är mina tillgångar när man behöver dom????

 Vi var det vuxna vi vår åkte hem och öppnade för dottern. Berättade med vördnad för henne att vi ska ut och roa oss.

Himlens mörker berättade för oss att thåström var bara att glömma om man vill uppleva en sommarkväll. Så bilenköraren stryrde emot uddevalla på väg dit ringde jag min broder. Förväntans full och lite pirrig i kroppen fick jag till mig att han skulle till en kompis.

Jag och min man forstatte färden till svea rikes framsida vilket är som alla säkerligen har klart för sig, buy GBG.

Väl där parkerade vi vid trädgårdsföreningen. Ã…terupplevde min dag för två dagarsen i minnet ett kort ögonblick.

  Där efter styrde vi våra fötter emot avenyn. Vi skulle äta mat. Vi två inbitna göteborgare har varit alldeles för länge från stan.

 Vi har blivit landsorts bor, alla människor som var där på avenyn, blev en lite otrevlig upplevelse alla restuaranger som var överfylda av glada härliga GBGare, kändes inte inbjudande.

 Utan vi ville hitta något lite mindre överfyllt. Vi gick och vi gick….. valde efter skovskavs erfarenheter att ge oss av till bilen igen. Var på färden gick vidare till landsortsborna i möndal. Dessa invånare är inte födda bakom en spårvagn utan faktiskt framför en vilt körande spårvagn.

 Där hittade vi en liten mysig ute servering, inte så många människor där, min tanke var just då att hör får vi en trevlig kväll med bra servis av någon som ser oss som viktiga.

Ojdåa, entrecoté kantarellsås och klyftpotatisar. Var det som lockade mig.

Vi beställde, redan innan beställningen var gjord började jag känna att hmm fel val av restaurang.

Men vinet kom in i ett söligt vinglas.

Väntade på servetter som inte kom, väntade på förrätten. Efter ett tag blev jag lite grinig och sa till min make att det borde ju vara så att vi får förrätten innan varmrätten. Förrätten uppebarade sig 3 minuter innan min varmrätt. Jag fick påminna om att jag ville gärna äta med bestick.

 Där efter sa jag till min make att min mat kommer nog bli kall om jag inte äter. Han tyckte det var ok att jag började innan hans kommit. 5 minuter gick min mans mat kom inte. Han gick in och frågade efter besticken och sin mat. Då berättar servitrisen att pizzaugnen är stängd kan vi göra något annat istället.

Min kära diplomatiska make som klara alla irriterande situtaioner med glans förklarar att han beställt en pizza med gorgonzola vilket var det han ville ha.

 Han kommer ut igen nu lite uppretade till sin ätande mera uppretade fru. Jag får ingen mat säger han samtidigt som det kommer ut en kille med en pizza i en låda.

  Jag har aldrig varit utsatt för en sådan hör situation men nu är mina tankar inte snälla. Har själv jobbat inom detta område och tänker inga som helst snälla tankar sitter även och förväntar mig att någon ska komma ut och ställa dessa tråkigheter till rätta.

 Ingen kommer…. vi går in.

Då tar jag tillfället i akt och berättar att vi åkt ganska långt 12 mil för att få en trevlig kväll ute.

 Jag berättar att jag tycker det är tråkigt att få just denna upplevelse och att jag är kund, var på ägaren andvänder ett uttryck som jag själv myntat. Ibland blir det så. Ibland blir det fel. 204 kronor ska ni betala.

 Vi betalade och gick där ifrån med en kunskap rikare och ett komiskt minne i vårat liv.

Mölndalsbor är möndalsbor födda framför 4ans spårvagn. Tydlighet och service är inget som uppfunnits i Mölndal.

 Nu vet jag varför jag inte bor i Mölndal.

  Vi skrattade gott vägen hem……….. och har kommit framtill att den restuarangen är ingen vi kommer att besöka igen.

Flamenco i Mölndal är inget om du vill äta mat med bestick eller om du är mera än en som beställer beställ för tre om ni är två så blir det kanske att ni båda för mat att äta……

©µ malix


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.